Kruševac sprema veličanstven doček Nove godine

0

Na najavljeni koncert balkanske folk dive Svetlane Cece Ražnatović na Trgu kosovskih junaka prijavljuje se veliki broj autobusa iz gotovo cele Srbije i okruženja. Gosti već pristižu u Kruševac i slikaju se pred najvećom novogodišnjom jelkom u Srbiji.

Kako saznajemo u Kruševcu, samo iz Jagodine će na Cecin koncert pristići 50 autobusa. Prema svim procenama u Kruševac će pristići više desetina hiljada ljudi. Samo kruševački Jugoprevoz obezbediće autobuski prevoz posetilaca iz 11 putnih pravaca, sa dolaskom na glavnu stanicu u 20,30 i povratak u 01,30 časova sa iste lokacije.

U Kruševcu će 31. Decembra vladati poseban režim saobraćaja, pa će policija predložiti zatvaranje pojedinih delova ulica kao i usmeravanje saobraćaja na prilazne parking po obimu grada.

U organ izaciju koncerta biće uključena Vatrogasdno spasilačka jedinica i Služba hitne medicinske pomoći, a obezbediće se i dežurstvo u Urgentnom centru.

Skup će obezbeđivati Komunalna policija, uz pojačano angažovanje ljudstva iz drugih službi, a u organizaciju obezbeđenja Cecinog koncerta angažovan je i Avi Nardia, najpoznatiji svetski specijalac u borbi protiv terorista, izraelski major u rezervi, koji se proslavio u borilačkim veštinama.

Novogodišnji program na Trgu Kosovskih junaka počinje u 21 sat, nastupom predgrupa, a Ceca na scenu stupa u 22,30 do 00,30 časova.docek-nove-krusevac-1

U ponoć, sa centralne bine biće upućena Novogodišnja čestitka uz tradicionalni vatromet koji obezbedjuje Kompanija,, Trajal,,. Za sve posetioce Vojska će pripremiti tople napitke , vruću rakiju, vino i čaj.

S obzirom na veliko interesovanje za doček Nove godine, smeštajni kapaciteti na teritoriji Grada Kruševca i okoline, su popunjeni.Tim povodom, u organizaciji Turističke organizacije i Gradske uprave, raspisan je Javni poziv za kategorizaciju stambenog prostora. Iznos za podnošenje zahteva i dobijanje rešenja, koje važi naredne tri godine, je 850 dinara.

U Ribarskoj banji, gde je takođe veliko intreresovanje za smeštaj, ostalo je malo slobodnih mesta a pored domaćih , ovde trenutno borave i turisti iz Bugarske i Makedonije.

Kada je reč o novogodišnjem programu, s obzirom da na gradskom Trgu nastupa estradna zvezda Svetlana Raznatović u toku je nagradna igra „Lajkuj, deli, za Novu godinu uz Cecu, u Kruševcu se veseli!,, koja traje do 25 decembra, a za koju je Turističkoj organizaciji potrebno poslati fotografiju „U isčekivanju 2016-te“.

Za najmlađe će, u okviru prazničnog programa, 26.decembra u ulici Majke Jugovića, biti organizovana manifestacija „Ulica novogodišnjih čarolija“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime