Kruševac u znaku osmomartovskih akcija – Damama u čast

0

Proslavi Osmog marta u Kruševcu se uvek pridavao veliki značaj. Tako tradicionalno, u organizaciji Crvenog krsta, a u saradnji sa kruševačkom i niškom transfuzijom, uz podršku grada Kruševca, u hotelu ,,Rubin,, održana je tradicionalna osmomartovska akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „35 godina plemenitog srca“. Prikupljeno je 439 jedinica krvi.

U organizaciji Regionalne privredne komore Kruševac, na Platou ispred Suda, na Trgu kosovskih junaka, svečano je otvorena Osmomartovska izložba Centra za žensko preduzetništvo. Predstavljeni su fini zanati, domaća radinost i – kao novina – socijalno preduzetništvo. Uz Udruženje ,,Etno Rasina,, i Grupaciju starih zanata Regionalne privredne komore Kruševac, predstavili su se i „Kreativa Maja“, „Zlatna nit“ Buci, „Milosavljević Lomnica“ i ,po prvi put , Udruženja iz grupacije socijalnog preduzetništva. Izložbu je otvorila pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti dr Jelena Milanović, uz najavu da će Grad Kruševac, naročito u ovoj godini koja je posvećena preduzetništvu, i ubuduće podržavati ovakve manifestacije i aktivnosti.

Centar za žensko preduzetništvo u oktobru obeležava pet godina osnivanja u okviru Regionalne privredne komore Kruševac i promovisanja ženeskog preduzetništva u Srbiji.

Poslovni centar Kruševac je na Platou ispred Doma sindikata postavio tridesetak kućica za prodaju cveća i drugih poklona damama za osmi mart, a u centru grada upriličena je i svojevrsna prodajna izložba knjiga. Takođe, u Kruševačkom pozorištu biće upriličena tradicionalna prodajna izložba cveća javnoig komunalnog preduzeća ,,Kruševac,,.

U predvečerje Osmog marta, u ponedeljak, u Klubu Kulturnog centra Kruševac, pod motom Damama u čast ,,Buket osmeha umesto ruža., prirediće aforističari, a gostuju i Dragan Rakić Singer i Jovan Arsić Jovče.

Na dan Osmog marta, u utorak veče ,, Damama s ljubavlju,, u 21 sat u Klubu KCK biće priređeno veče starih šlagera i romansi., Ulaznice su 200 dinara , ali za dame besplatno, uveseljavaće Bata, Dule i Viktor.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime