Kruševac usvojio Budžet od preko 3 milijarde za 2016. godinu

1

Odbornici Skupštine grada Kruševca, danas su, većinom glasova usvojili budžet grada Kruševca za 2016. godinu. Odlukom o budžetu utvrđuju se ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci od 3 milijarde i 39 miliona dinara, od toga 2 milijarde i 700 miliona iz budžeta i 338 miliona dinara sredstava iz drugih izvora budžetskih korisnika.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović je poslovnu 2015. godinu ocenio kao vrlo uspešnu prema svim parametrima, a obrazlažući budžet za 2016. godinu, najavio više kapitalnih investicija od kojih će pojedine biti u potpunosti realizovane u godinama koje slede, kada će i poslovni efekti biti veći.

Predstavnici opozicionih stranaka su mišljenja da je budžet nerealan, dok je šef odborničke grupe ,,Pokrenimo Kruševac,, SNS Živojin Miloradović objasnio da je ovaj budžet za 50 % veći od budžeta koji je opozicija kreirala za 2013. godinu kao i da angažovanje 9 mesnih zajednica potvrđuje da će planirane investicije u Programu razvoja grada Kruševca, biti u potpunosti realizovane.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime