Kruševac usvojio odluku o zaduživanju 1.1.000.000.000 dinara

0

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Kruševca, održanoj 1. marta, kojom je predsedavala zamenica predsednika Skupštine Biljana Dačić, odbornici su usvojili niz odluka, kojima se stvaraju bolji uslovi za privlačenje investicija.

Usvojena je Odluka o zaduživanju grada Kruševca u 2016. godini, u iznosu od 1.1.000.000.000. dinara, za finansiranje izgradnje dve proizvodne hale za potencijalne zakupce koji bi pokrenuli tekstilnu proizvodnju i proizvodnju delova za autoindustriju. Ovo je medju redovima odbornika iz opozicije izazvalo buru reagovanja za dvočasovnu raspravu.

Grad Kruševac planira da ovim sredstvima finansira izgradnju dve hale na sopstvenom zemljištu, koje bi bile izdate u zakup turskoj firmi koja se bavi proizvodnjom konfekcije i kompaniji iz Japana koja se bavi proizvodnjom delova za automobile.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada , između ostalog, stavljena je van snage Odluka Skupštine opštine Kruševac od 13. 11. 2006.godine kojom je 2006. godine vraćeno selu Boljevac na korišćenje zemljište, pošto isto meštani Boljevca, zbog drastičnog smanjenja stočnog fonda, već duže vreme ne koriste za ispašu stoke. Ovo zemljište će u okviru godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2016.godinu biti ponuđeno potencijalnim zakupcima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime