Kruševačka snajka “Vitez od Čarapanije” ?

0

Glumica Sloboda Mićalović, ovogodišnji je kandidat za titulu ,,Vitez od Čarapnije,, Medjunarodnog festivala humora i satire ,,Zlatna kaciga,, u Kruševcu. Ali je ovaj predlog Umetničkog veća Festivala, kao i predlog kulturnog menadžmenta da glumica Tanja Bošković ove godine ponese nagradu za životno delo, izazvala podele među poslenicima kulturne javnosati u Kruševcu i šire.

Tim više, što su dvojica članova Umetničkog veća, poznati karikaturista Goran Čeličanin i satiričar Dragan Matejić imali druge kandidate, ali su ostali u manjini pa, demonstrativno napustili sednicu Umetničkog veća, ističući kako je ,,sve ispolitizovano,,.

Bilo kako, konačna odluka Saveta veća festivala biće doneta u ponedeljak, a dodela nagrada uslediće tradicionalno , kao i svake godine, na Dan šale, 1.aprila.

Po reagovanju Gorana Ćeličanina i Dragana Matejića dodela nagrada za životno delo i titule ,,Vitez od Čarapanije,, postala je ,, ispolitizovana farsa,, u kojoj oni, kako su izjavili, ne žele da učestvuju.

Predsednik Festivala ,, Zlatna kaciga,, Miroslav Smiljković, koji je i direktor KCK , izjavio je novinarima da su Sloboda Mićalović i Tanja Bošković predlog menadžmenta Kulturnog centra Kruševac.

– Nagrada ,,Vitez od Čarapanije,, se dodeljuje osobi koja ima neke veze sa Kruševcem. Sloboda je naša snajka, Vojin Ćetković je ponikao u našem Dramskom studiju. Tanja Bošković je takođe fantastična umetnica. Matejić je predložio Rasinskog, a Čeličanin Nedeljka Ubovića. To je bilo njihovo pravo, ali su ostali u manjini, kazao je Smiljković, ističući da ga Ćeličanin i Matejić nisu ni pisano ni usmeno obavestili da podnose ostavke na mesto u Umetničkom veću Festivala.

Nije mali broj Kruševljana koji se pitaju zašto poznati kruševački glumac Vojin Ćetković još nije dobio ovu nagradu. Mada, svi rezonuju da je sigurno i Ćetkoviću drago što njegova supruga Sloboda Mićalović postaje ,, Vitez od Čarapanije,,.

Glumica Tanja Bošković
Glumica Tanja Bošković

Prošle godine nagradu ,,Vitez od Čarapanije,, poneo je Jovan Jova Radovanović, dramski umetnik, komičar i pevač, a nagradu za životnio delo proslavljena umetnica Olivera Katarina.

Nagradu za životno delo 2010. godine poneo je Velimir Bata Živojinović. Tada je ,, Vitezom od Čarapenije,, proglašen reditelj Darko Bajić. Naredne 2011.godine ,, Vitez od Čarapanije,, postao je glumac Dragan Jovanović, najpoznatiji iz serije ,, Moj rođak sa sela,, a 2012. godine Milorad Mandić Manda . Naredne 2013. godine ,, Vitez od Čarapanije,, proglašen je dramaturg Radoslav Lale Pavlović. Pre mesec dana ovu titulu su omladinci SNS Kruševca , mimo Festivala ,, Zlatna kaciga,, koji je ustanovio ovu nagradu, namenili Bratislavu Gašiću, ministru odbrane.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime