Kruševačko porodilište dobilo svu potrebnu opremu

1

Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 , u okviru akcije,, Zajedno za bebe,, uručili su danas porodilištu u Kruševcu svu potrebnu opremu. Porodilištu su predate reanimacioni sto, stacionalni inkubator, pacijen monitor sa EKG-om, digitalna vaga za merenje beba, neonatalni aspirator, špric pumpe i porođajni stolovi.

– Zaista je zadovoljstvo osećati energiju pobede i držati njen ritam. Naše današnje prisustvo u porodilištu u Kruševcu nesumnjivo ima obe karakteristike. Kruševac je peti grad koji posećujemo u Srbiji, nakon naše odluke da, 1. juna prošle godine, srazmerno broju transakcija obavljenih svim karticama, banka iz svojih izvora donira sredstva za obnovu porodilišta. Do sada smo odvojili 20,3 miliona dinara. Posle Šapca, Višegradske, Knjaževca, Požarevca i sada Kruševca, već gledamo unapred i uveliko sakupljamo sredstva za porodilište u Gračanici, gde zakazujemo viđenje u maju, poručio je Ivica Smolić, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 je ovom prilikom pozvao lokalne samouprave u gradovima, u kojima još uvek nije u potpunosti obnovljeno porodilište da ,, zajedno sa lokalnim kompanijama i donatorima, u narednom periodu prikupimo novčana sredstva i pomognemo da sva porodilišta u Srbiji dobiju sve što im je neophodno,,.

Na uručenoj opremi za kruševačlko porodilište zahvalila je direktorka Opšte bolnice u Kruševcu prim. dr Slobodanka Jotić, istakavši da će ova oprema uveliko olakšati što veće i sigurnije radjanje beba i povećanje nataliteta na preko 1 700 beba.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime