Kruševljanin Sergej Lukić najbolji igrač u Pečuju

0

Srpski badminton na najbolji način otvorio je seriju učešća na međunarodnoj sceni u 2016. Na prvom zvaničnom turniru u Novoj godini naša reprezentacija uzrasta do 13 godina osvojila je bronzanu medlaju, a Kruševljanin Sergej Lukić je proglašen najboljim igračem turnira.

Tim u sastavu Sergej Lukić, Mihajlo Tomić,Aleksandar Jovičić, Sara Lončar,Sanja Perić i Anđela Vitman popeo se na pobedničko postolje međunarodnog turnira ,,Nation to Nation,, na kojem koji se od 8. do 10. januara u Pečuju za odličja borilo 10 ekipa iz devet evropskih država.

U meču za bronzu Srbija je ubedljivo savladala Slovačku s 6:3, kojoj je prethodno uzela meru i u B grupi savladavši je sa 7:2.

Pored ove pobede u prvoj rundi takmičenja naša reprezentacija je “upisala” uspehe i u duelima sa Ukrajinom (6:3), Rumunijom 1 (8:1) i Hrvatskom (6:3). Tako je sa maksimalnim učinkom zauzela prvo mesto u grupi i plasirala se u polufinale.

U meču za finale, posle velike borbe u svih devet okršaja, Srbija je izgubila od domaćina Mađarske s 5:4, koja je kasnije osvojila zlato pobedivši Češku.

Pored bronzane medalje Srbija je iz Pečuja donela još dve vredne nagrade.

Supertalentovani Kruševljanin Sergej Lukić, koji će zajedno sa Marijom Sudimac u februaru braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina u Kazanju, dobio je dva velika pojedinačna priznanja u izboru trenera turnira.

On je proglašen za najboljeg igrača turnira, kao i za igrača od koga se očekuju veliki rezultati u budućnosti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime