Kuće za raseljene i izbeglice

0

Grad Kruševac i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije potpisali su Ugovor o saradnji na realizaciji pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu.

Pomoć se odnosi na kupovinu kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kruševca i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju.

Nakon sprovedene procedure i izbora korisnika, danas je u Gradskoj upravi Kruševca potpisan trojni ugovor između gradonačelnika, četiri korisnika pomoći i prodavaca.Takođe, jedan korisnik potpisao je Ugovor za nabavku paketa građevinskog materijala.

Vrednost pomoći je 950.000 dinara po domaćinstvu, od čega Grad daje 95.000, dok Komesarijat obezbeđuje 855.000 dinara. Paket građevinskog materijala je u iznosu od 180.000 dinara.

U narednom periodu, planira se projekat za dodelu građevinskog materijala za lica raseljena sa Kosova. Na današnjem skupu, u ime korisnika pomoći zahvalio se Slaviša Dašić, izbeglica iz Kline (Kosovo i Metohija), koji u Kruševcu živi od 1999.godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime