Kulturni centar obeležio 23 godine rada

0

Svečanom akademijom Kulturni centar Kruševac (KCK) sinoć je obeležio 23. godine rada i postojanja, a tom prilikom su uručene i nagrade. Akademiji je prisustvovala zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović.

– Kulturni centar je apsolutni lider u kulturi grada, a samo za 2014. godinu „proizveli“ smo preko 400 kulturnih događaja. Na temelju dosadašnjeg isustva sa ljudskim resursima, koji su vrhunski profesionalci, permanentno podižemo svoj kulturni identitet i kulturni imidz. Naš glavni pravac podrazumeva saradnju sa svim činiocima kulture, timski rad i modernu organizaciju – da dugoročno budemo deo kulturne vertikale Kruševca, između ostalog rekao je direktor Kulturnog centra mr Miroslav Smiljković.

Zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović izrazila je veliko zadovoljstvo što može da pohvali saradnju lokalne samouprave i Kulturnog centra.

– Naša saradnja je uvek bila uspešna zahvaljujući, pre svega, poverenju i poštovanju, ambicioznosti i kreativnosti saradnika iz Kulturnog centra. Želja mi je da se ovakva saradnja nastavi i u narednom periodu, a da svi mi žitelji Kruševca svakodnevno budemo svedoci dobrih programa i kulturnih dešavanja, poručila je zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović.

Ovogodišnji laureati Kulturnog centra su: Bratislav Gašić, ministar odbrane – dobitnik „Velike Blagodarnice“. Ivan Pudlo, pisac i dugogodišnji kulturni radnik – dobitnik je nagrade „Slovo ljubve“.. Slađana Obradović, urednica u KCK – lauret je nagrade „18. februar“.

Ovom prilikom izveden je i prigodni kulturno – umetnički program – predstava „Jelena Balšić“ u izvođenju kruševačke glumice Ljiljane Djoković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime