Albanske šumokradice pucale na pripadnike Vojske Srbije

4

Grupa albanskih šumokradica otvorila je vatru na patrolu Vojske Srbije u reonu kuršumlijskog sela Mrče nadomak administrativne linije sa Kosovom i Metohijom gde su prethodno bespravno sekli šumu, saznaju nezvanično Top Novosti.

Grupa od desetak Albanaca nalazila se  unutar sela Mrče nedaleko od Lukovske Banje gde su motornim testerama sekli šumu u državnom vlasništvu.

Кada je patrola Vojske Srbije na redovnom zadatku obilazila administrativnu liniju, Albanci šumokradice su pobegli ali su po prelasku na podujevsku stranu opštine otvorili vatru na srpske vojnike.

Srećom u ovom oružanom incidentu nije bilo povređenih među pripadnicima Vojske Srbije.

Ovo je samo jedan u nizu oružanih incidenata uz administrativnu liniju razdvajanja kuršumlijske opštine sa podujevskom tokom višegodišnje bespravne seče albanskih šumokradica koje su posekle na desetine hektara šume i pričinili milionske štete.

4 KOMENTARA

  1. Nije tačno na desetine hehtara.Petsto do 1km od administrativne linije sva suma u privatnom i drzavnom vlasnistvu je posecena. Za privatnu sumu niko i ne spominje.Meni je poseceno oko dva hehtara privatne sume inikom nista. To je oko 20 .000 evra.Ovo se ne desava na Kosovu ovo je seca u Srbiji.Nije mi jasno da nasa drzava nemoze da stane na kraj Siptarima u Mrče. I ko ce nama da plati sumu a godinama je placan porez na to imanje.

  2. Tek će da seču… Našim ljudima se pišu prijave za po frezu drva što voze kući za grejanje… A šiptari posekoše hektare i hektare… A zašto da i ne seču kad uredno plaćaju pojedinima… Sve se zna to je postala javna tajna samo što se pojedini prave blesavi i okreću glavu…

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here