Kuršumlija apsolutni rekorder po broju vozila!

0

Kako Top Novosti saznaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Kuršumlija ima najviše registrovanih vozila po glavi stanovnika! Tačnije, registrovano je 6 650 voziila na teritoriji opštine Kuršumlija!

Ako se zna da sam grad Kuršumlija ima oko 11 000 stanovnika, brojka od oko 6 500 vozila koja su u toku prošle godine registrovana, govori da se radi verovatno o gradu sa najvećim brojem automobila u Evropi prema broju stanovnika!

Na ovu brojku od 6,5 hiljada registrovanih vozila, kako Top Novosti saznaju, treba dodati i oko 1 000 neregistrovanih vozila ( izvor MUP Srbije), čime se uvećava broj na oko 7, 5 hiljada, čime je verovatno apsolutni rekorder!

Ovo brojka 6, 5 hiljada vozila koliko je registrovano na teritoriji naše opštine, Top Novosti su saznale kada je svojevremeno rađena „ Studija o izvodljivosti parkiranja u Kuršumliji“ koju je radila Opština u cilju određivanja parking mesta u užem i širem centru grada.

O ovom, fantastičom broju automobila, kamiona i ostalih vozila objavili smo pre nekoliko meseci u vesti o 7 000 vozila na teritoriji opštine Kuršumlija što je tada izazvalo sumnju i nevericu. Više o vesti koja je tada objavljena možete pročitati OVDE

Sada je ova informacija i zvanično potvrđena, pa je Kuršumlija, koja inače spada u najnerazvijenije Opštine, verovatno apsolutni rekorder u ovom delu Evrope po broju vozila u odnosu na broj stanovnika!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime