Boemi iz Rasadnika

2

Gotovo da ne prođe veče da se ispred Timorove samousluge u kuršumlijskom naselju Rasadnik ne okupi društvo koje za sebe voli da kaže da su najveći boemi u ovom kraju. Uz pivo, šalu i razgovor i uz  često goste sa “one strane reke”, ostaju do kasnih večernjih sati ovih vrelih julskih dana.

Oko 8-9 uveče, počinju da se zazimaju mesta na improvizovanim, betonskim klupama u Rasadniku, ispred samousluge koja je u međuvremenu radno vreme podesila kao za njih – do ponoći.

– Ovo druženje traje unazad već par godina. Čim počnu vrućine, sa prvim mrakom okupljamo se na istom mestu. Ovde je najprijatnije, a bogami, i pogled je odličan na ulicu i kraj. Društvo je pažljivo odabrano i pazimo koga primamo. Prvo pravilo je da taj neko mora da bude duhovit, da ne pije previše jer ovde se okupljaju boemi, ne oni koji hoće da se napiju, objašnjava Mića Gvozdenović, najstariji boem i onaj koji je već odredio pravila po kojima se svi bez pogovora pokoravaju.

Pošto je pivo glavno piće, ovo društvo ne bi bilo to što jeste da nemaju i pravog stručnjaka, eksperta za pivo – Đorđa Božovića, poznatijeg u kraju i u Kuršumliji kao Džonija. On već po odabiru piva novopridošlih nepogrešivo ocenjuje da li pripada ovom bomskoj ekipi.

Jedina dama u ovom društvu je Jadranka Milošević koja čini da ekipa izgleda lepše i veselije.

Ipak, za šalu je prvenstveno zadužen Dejan Radović, koji ove večeri čini da budu prepune smeha pričajući brojne anegdote…

Za ribolovačke priče je zadužen Oliver Oki Virijević, strastveni ribolovac koji često deli recepte za spremanje ribe i ribljih specijaliteta, i to sa razlogom jer se radi o velikom majstoru za spremanje riblje čorbe.

Pisac ovih redova, kome je čast da pripada ovom, boemskom društvu u kraju je po profesiji zadužen za najnovije informacije i abrove iz kraja i grada, mada okupljeni često nisu zadovoljni njegovom informisanošću pa najčešće imaju  bolje i svežije informacije.

Nije retko da na ovo mesto svraćaju čak i oni iz centra grada kojima je očigledno ovde prijatnije, a gosti su advokati, lekari, prosvetni radnici…

Vreli julski dani doneće nove bomske noći u kuršumlijskom naselju Rasadnik, a na istom mestu, gotovo svake večeri je ista ekipa koja za sebe kaže da su najveći boemi u ovom kraju.

Sve vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

2 KOMENTARA

  1. Pa mislim da bi boemi trebalo malo da se ugledaju na drustvo iz prve zgrade koji su onako lepo sredili dvoriste oko svojih ulaza….

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime