Kuršumlija danas u redovima (foto i video)

0

Prema podacima Kriznog štaba u Kuršumliji, danas nije bilo novih slučajeva obolelih od korona virusa, potvrdio je u razgovoru za Top Novosti Radoljub Vidić, predsednik Kriznog štaba.

Ali su zato pre podne u centru Kuršumlije formirani dugi redovi ispred pošte, apoteke, banaka i prodavnica.

I dok je na većini mesta poštovana preporuka da se napravi razmak od dva metra između onih koji čekaju u redu, najveće “zagušenje” je bilo ispred gradske apoteke i Vojvođanske banke, pa su policajci morali da povremeno “uvode red”, upozoravajući okupljene građane da poštuju propisani razmak.

Sa druge strane, komandant Kriznog štaba Opštine Kuršumlija apeluje na građane da se ne okupljaju u većem broju i ugrožavaju sugrađane.

– Primećeno je često okupljanje mlađih pre svega, osnovaca koji se u većem broju okupljaju u školskim dvorištima, na igralištima i centru garda, pa apelujem na njihove roditelje da ih upozore da to ne rade. Takođe je problem ispred apoteke i ovdašnje banke ispred kojih se stvaraju nedopustive gužve, kazao je Vidić.

On je istakao da se ubrzano privode kraju pripreme za podelu paketa sa životnim namirnicama i higijenom za najugroženije stanovnike kuršumlijske opštine, o čemu više možete pročitati OVDE

Inače, prodavnice u kojima se prodaju prehrambeni proizvodi dobro su snabdevene svim potrebnim namirnicama i ispred njih se formiraju redovi, ali se i poštuje pravilo da samo po dve osobe u isto vreme mogu da pazare unutar objekata.

Pogledajte i na video snimku kako je to danas izgledalo u Kuršumliji:

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime