Kuršumlija dobila 8 miliona dinara od Vlade Srbije

0

Opština Кuršumlija dobila je 8.000.000,00 dinara za projekat „Izgradnja grupnog priključka fekalne kanalizacije u naselju Baćoglava u Кuršumliji“ od kabineta ministra Tončeva za razvoj nedovoljno razvijenih područja. Ukupna vrednost projekta je 11.959.172,40 dinara, od čega je 3.959.172.40 dinara učešće Opštine Кuršumlija.

Ovaj projekat je u potpunosti orijentisan ka unapređenju održivog upravljanja otpadnim vodama i zaštiti životne sredine. Jedan od prioritetnih ciljeva zaštite životne sredine je povećanje stepena obuhvata javnim kanalizacionim sistemima i unapređenje pružanja komunalnih usluga. Proširiće se broj korisnika komunalnih usluga koje pruža lokalno javno preduzeće  i time stvoriti uslovi za poboljšanje kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Nakon izgradnje vodovodna mreža će biti preneta na upravljanje i održavanje JКPD „Toplica“.

Кabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opštine, doneo je Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, za realizaciju projekata unapređenja infrastrukturnih kapaciteta.

Odlukom su obuhvaćene jedinice lokalne samouprave koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu grupu, čiji je stepen razvijenosti ispod 60% republičkog proseka. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 319,894,794.00 rsd za 42 jedinice lokalne samouprave.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime