Heroji policajci: Spasavali putnike iz zapaljenog autobusa!

2

Više pripadnika policije iz Prokuplja i Kuršumlije rano jutros nakon stravične saobraćajne nesreće u Barlovu kod Kuršumlije, uspeli su da više putnika evakuišu iz zapaljenog autobusa i spasu njihove živote.

– U jednom momentu došlo je do sudara autobusa i kamiona. Od jačine udara, nekoliko putnika je palo sa sedišta. Sa kolegom Savićem sam razbio staklo kako bi svi mogli da izađemo iz autobusa. Uzeo sam protivpožarni aparat iz jednog kombija i počeo da gasim požar koji je izbio na kamionu. – kaže Marko Milinčić (29), oficir u Policijskoj upravi u Prokuplju.

Njegov kolega Savić priča da je u jednom momentu čuo jak udarac i ustao sa sedišta.

– Nakon što smo razbili staklo, počeli smo da prilazimo putnicima. Izvodio sam ih iz autobusa kako bi ih smestio na bezbedno. U tom trenutku vatra se proširila i na autobus. Vatrogasci su je gasili, a mi smo povređene putnike smestili u vozila Hitne pomoći. – kaže Vladimir Savić (36), takođe oficir policije.

Odmah posle nesreće na lice mesta stigli su i policajac u policijskoj stanici u Кuršumliji Saša Vučković i Ninoslav Simonović, šef Odseka za strance u Prokuplju.

Oni su svojim automobilima išli na posao. Pošto su videli sudar, prišli su kolegama kako bi pomogli putnicima iz autobusa.

Do saobraćajne nesreće je došlo rano jutros, oko 7 i 15 na magistralnom putu Niš-Priština kod Kuršumlije kada je došlo do direktnog sudara autobusa Niš-ekspresa i kamiona šlepera. Tom prilikom autobus se zapalio i njemu je četvoro putnika stradalo, kao i vozač kamiona dok je njih šestoro teže i lakše povređeno i kolima Hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja je prebačeno u prokupačku bolnicu i KBC Niš.

Sreća u nesreći je da zbog raspusta nije bilo više putnika, odnosno učenika koji ovim autobusom koji saobraća na relaciji Kuršumlija-Prokuplje-Niš svakodnevno putuju.

Prema još uvek nezvaničnim podacima, do ove, nezapamćene saobraćajne nesreće došlo usled klizavog kolovoza. Autobus Niš-ekspresa je proklizao i skrenuo na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa kaminom-šleperom, koji je iz Raške prevozio robu na Kosovo i Metohiju.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime