Intervju sa Dženanom Lončarevićem: Kuršumličanima ni kiša nije smetala da se dobro zabave!

0

Koncert Dženana Lončarevića, sinoć u centru Kuršumlije počeo je nešto ranije nego što je predviđeno. On je ovoga puta odlučio da, između svojih pesama, svira i popularne pesme velikih i poznatih izvođača. U intervjuu za Top Novosti on govori o odnosu prema publici, muziku koju sluša i putu svakog muzičara koji mora da prođe kafanu kao “majku” svih dobrih pevača i šoumena.

– Jedan sam od onih koji i dalje slušaju kako publika diše. Ovde sam da pružim dobru zabavu. Kada bih svirao neke svoje pesme koje možda veliki deo publike i ne zna, Ja bih dobio samo aplauz. Ovako su oni dobili dobar provod, a ja mnogo više od aplauza, činjenicu da sam uspeo u svom poduhvatu da ih razveselim. Napravili smo dobru žurku na otvorenom prostoru, pod ne tako vedrim nebom, ali vidim da publici nije smetala kiša, objašnjava Dženan na početku razgovora.

– Vrlo brzo ću izbaciti dva nova singla. Nadam se da će do kraja godine izaći album koji sam već obećao publici i na kojem radim punom parom. To tad krenućemo sa njegovom najavom po čitavom regionu.

– Slušam isključivo Rock’n’Roll, ponekad i Heavy Metal. ,,Metallica” mi je jedan od omiljenih bendova. Volim domaće stvari, najviše ,,Bjelo dugme”. To što slušam drugačiju muziku od svega ovoga što ste večeras čuli, ne znači da radim ovo na silu. Ja nadasve poštujem i volim pravu muziku. Sve ovo što ste večeras čuli jeste prava muzika bez obzira na žanr. To je uglavnom Komercijalna muzika koja nije mnogo zahtevna, ali opet ima neku prijatnu melodiju i lepu priču. Ove, danas popularne, stvari koje se slušaju po klubovima i diskotekama ne smatram muzikom, već velikom rupom u muzici. – objašnjava Lončarević.

– Svojevremeno sam govorio: ,,Svako onaj ko nije prošao kafanu nije pravi muzičar”. Svi oni koji su postali veliki muzičari ili su svirali u kafani ili barem sedeli, pili i slušali druge kako sviraju. Ja sam dugo svirao u kafani. Mislim da je to jedno veliko, možda čak i obavezno, iskustvo i ponosan sam što ga imam. Muziku sam oduvek voleo, volim i voleću je.

– Zahvaljujem se bendu koji je večeras svirao sa mnom. Mi zajedno radimo već dugo godina i privatno smo dobri prijatelji, kazao je Lončreveć u intervjuu za Top Novosti.

Nakon koncerta, brojna publika stprpljivo je čekala da se slika sa ovim popularnim pevačem koji je svima izašao u susret i srušio zablude da biti velika zvezda ne znači da bude i umišljen  aragantan, već skroman čovek sa velikim muzičkim darom koji prenosi publici koja je sinoć u Kuršumliji uživala u sjajnom koncertu.

(Priredila: Milena Perić)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime