Dodeljene nagrade na poetskom konkursu

0

Sinoć je u Kuršumliji priređeno prijatno književno veče u čast profesoru i pesniku, pokojnom Radomiru Milojkoviću – Baletnu. Konkurs za nagradu ,,Baletov večni cvet,, raspisao je književni klub Milutin Uskoković i biblioteka grada.

Na konkursu je prispeo veliki broj radova pesnika svih uzrasta i stilova. Žiri u sastavu Milijan Despotović književnik iz Požege, Momčilo Nikolić umetnik iz Kuršumlije i Vesna Paunović Đukić pesnikinja iz Kuršumlije , kao predsednica žirija, proglasili su pobednike konkursa.

Prvo mesto za pesmu ,,Čuvam stihove,, pripalo je Milici Durlević iz Kuršumlije koja živi i radi u Beogradu.

Drugu mesto na konkursu pripalo je talentovanom umetniku iz Kuršumlije Nikoli Milosavljeviću – Meci,  za pesmu ,,Uspavani Anđeo.

Treće mesto zauzela je Marija Milutinović sa simpatičnom dečijom pesmom ,,To je bio raspust,,.

Najmlađi učesnik na poetskom konkursu, Petra Stanković učenica šestog razreda nagrađena je četvrtim mestom.

Pohvaljeni su autentični pesnici i vredni koji su poslali u proseku tri pesme na konkurs, Jelena Veljković – profesorica fizike iz Niša, Micko Aćimović i Bogoljub Spasojević Bole  pesnici iz Kuršumlije, Danilo Došović i Miki Simić srednjoškolsci, takođe iz Kuršumlije.

Prijatno poetsko veče dopunil je pesnikinja i predsednica širija Vesna Paunović Djukić govoreći stihove pokojnog Baleta, a i nagradjene pesme.

Na kraju dodele nagrada sve prisutne je pozdravio Radivoje Pantić sekretar kluba Uskoković, zahvalio se svima na učešću i mnogobrojnoj publici na prisutnosti i najavio da će poetski konkurs biti tradicionalan.

(Priredila: Vesna Paunović Đukić)

(Foto: Miki Miljuš)

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here