Komunalno kupilo kamion vredan 11 miliona dinara

  0

  JPКD “Toplica“ Kuršumlija je kupilo novo vozilo, kamion Daf sa nadogradnjom za probijanje kanalizacije. Vrednost novonabavljenog vozila je 11.014.272,00 dinara.

  Vozilo je bilo neophodno za održavanje i normalno funkcionisanje kanalizacione mreže. Кapacitet cisterne je 5m3 vode a maksimalan pritisak na mlaznicama 170 bara što je dovoljno za probijanje i ispiranje cevi širine Φ 600 mm.

  Do sada je te poslove obavljala vozilo staro preko 30 godina koje nije moglo da se registruje i kao takvo bilo velika inspiracija za slikanje i prijavljivanje raznih dušebrižnika, a sve sa ciljem sabotiranja svega što normalno finkcioniše.

  Ovo je inače 9. novonabavljeno vozilo komunalnog preduzeća u poslednjih 6 godina a njihova ukupna vrednost iznosti 66.916.251,80 ili 80.299.502,16 sa PDV-om.

  Nabavljena su 5 specijalna vozila za vršenje komunalnih usluga i to 2 smećara, autočistilica, pogrebno vozilo i sada probijalac.

  Pored specijalnih, nabavljena su i vozila za vršenje građevinskih radova od kojih komunalno preduzeće ostvaruje velike prihode a to su 2 rovokopača, traktor i kamion troosovinac, koji sem za građevinske poslove služe i za poslove zimskog održavanja.

  Raniji vozni park su činila vozila prosečne starosti 30 i više godina koja su većinom bila neregistrovana i tehnički neispravna.

  Neka od tih vozila smo uspeli da remontujemo, sredimo i osposobimo za ponovnu upotrebu za šta je takođe izdvojeno dosta sredstva.

  Svakako ćemo nastaviti sa unapređenjem i osavremenjivanjem voznog parka pa je za ovu godinu predviđena i nabavka jednog putarca za prevoz radnika i alata u hitnim intervencijama kao i jednog terenskog vozila.

  Najvažnije je ipak da ćemo u ovoj godini raditi pripremu i asfaltiranje celog platoa voznog parka, sem jednog dela gde imamo u planu izradu nadstrešnice za vozila i deponovanje građevinskog materijala, razne opreme i priključnih mašina, navode u kuršumlijskom komunalnom preduzeću.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime