Konačno rešenje za Kuršumlijsku Banju

10

Danas je na Vladi Srbije trebalo da se donese odluka o drugom krugu za prodaju Kuršumlijske Banje koja je bila procenjena na 1,8 miliona evra. Kako Top Novosti nezvanično saznaju, u drugom krugu prodaje, Kuršumlijsku Banju bi trebalo da kupi turističko preduzeće “Planinka” iz Kuršumlije.

Naime, u prvom krugu prodaje Kuršumlijske Banje koju je raspisala država za 1,8 miliona evra niko se nije javio, tako da bi trebalo da se za oko 20 posto manje vrednosti u drugom krugu jave ponuđači za kupovinu ovog banjskog lečilišta.

Top Novosti saznaju nezvanično da će u drugom krugu najverovatnije jedini ponuđač za kupovinu biti turističko preduzeće AD “Planinka” iz Kuršumlije koje već upravlja Prolom i Lukovskom Banjom.

Inače, prodaje se bivši Zavod “Žubor” površine 16.200 kvadratnih metara, dve zgrade ugostiteljstva površine od oko 1.700 m2, restoran Prepolac, vila Milica, bazen, niz manjih objekata, kao i zemljište čija je površina 95.900 m2.

Kuršumlijska Banja unazad više od deset godina ne radi, a objekti u ovoj banji kao i lekovita voda otiču nekontrolisano, a ovaj deo kuršumlijske opštine je gotovo opusteo nakon zatvaranja ovog banjskog lečilišta.

 

10 KOMENTARA

  1. Ako je uzme Planinka onda je to katastrofa za sve nas koji zivimo u Kursumliji. Imace monopol na sve tri banje a grad korist nikakvu.

    • Plate mizerija… opština propada…a pojedinci ne smeju da kupe bolji džip od Dustera zato što im se milioni vrte ispred nosa…

    • Stvarno! A ovako opština (a ne grad) Kuršumlija ima koristi od propale Kuršumlijsku BANJE? Da li znaš gde ide turistička taksa od noćenja gostiju? Da li znaš gde ide deo PDV i porezi i doprinosi od zarada zaposlenih? Nauči to i onda se javi!

  2. Bolje i Planinka nego da propada jos više šta fali Prolom i Lukovskoj banji i njihov vlasnik je Planinka a bila je i vlasnik Kursumliske dok prolom i Lukovska su bile obične lokve a Kur.banja bila puna barem se toga sećam jer mi je ujak i baba do1990 živeli u banje i ja svake godine dolazila a sada propada i kuća i sve

  3. STA DA KAZEM KAD SVI ZNAJU STAJE U PITANJU, PA OVAJ NAROD STO BITISE NA OVIM PTOSTORIMA TO JE BOZJA STETA, CAK JE STETA OVAJ VAZDUH I VODU STO TROSE. OVO BOGATSVO DAJE U NORMALNIM RUKAMA, a DAJE I OVAJ NAROD IOLE PAMETNIJI I HRABRIJI CVETAO BI, OVAKO ZAJASU PO JEDNA DZUDZA I TO SA STRANE I POKUPI DZUKCE OKO SEBE I VRSLJAJU, RADE DTA HOCE I OPUSTESE NAM OVAJ MISIR.

  4. Само од топле воде која може да греје Куршумлију на годишњем ниво је добит за колико је поклањају. Костолац – Пожаревац 12км Термоелектрана греје град а ово природно богаство

  5. Šta se ovde radi to svi jasno znamo. E sad, ko vlasnik nije više bitno. Važno da se sve otvori što je zatvoreno proteklih deceniju i dve,a to je i Kuršumlijska Banja, Kopaonik kao nekad i Konfekcija. Sramota, jedan put od 100m asvaltiraju 2 godine, a završava se za jedan dan. 50.000 stanovnika pamti Kursumlija, a sad? Očigledno nema posla u Kursumliju toliko da došla tačka dnevnog reda o promeni imena grada iz statusa grada u selo, u svim zemljama zabranjen ‘ stil ‘ orezivanja stabala ‘ topping ‘ cele krošnje, da nauče oni koji to rade da se obrazuju malo. Ljude treba vakcinisati mnogo više nego životinje. Nema semafor, nemamo tablice dok Lebane selo ima tablice, najružnija jelka za Novu godinu na celom svetu, ali važno da imamo kamere, a to što nema tamo gde treba gde se drvored lomi to se svi prave šuntavi ne mrzi ih da kupuju svake godine sadnice, još branu da naprave da se potopimo i da idemo svi u pi*** l*** m*******.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime