Kuršumlijski socijalisti obeležili 29 godina od osnivanja

0

Svečanom sednicom u prostorijama Socijalističke partije Srbije u Кuršumliji obeleženo je 29. godina od osnivanja Opštinskog odbora SPS Кuršumlija.

Svečanoj sednici prisustvovali su  Dejan Milovanović šef kabineta Ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića, predsednik Opštine Кuršumlija Rodoljub Vidić, predsednik SO Кuršumlija Dejan Lović,predsednik Okružnog odbora SPS Dejan Ćurčić, predsednik Jedinstvene Srbije u Кuršumliji Radoš Jović, predstavnici SUBNOR-a Кuršumlija Dragan Lakićević i Branko Martinović, kao i mnogobrojni socijalisti.

Predsednik Opštinskog odbora SPS Кuršumlija Milan Stepanović pozdravio je prisutne goste i to prilikom preneo čestitke ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića povodom dana partije u Кuršumliji koji je pozdravio kuršumlijske socijaliste i poželeo puno sreće i uspeha u daljem radu.

Pročitan je telegram upućen od predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS Vladana Zagrađanina koji vam prenosimo u celosti:

„Poštovane drugarice i drugovi, koristim ovu priliku da Vam čestitam 29 godina  postojanja OO SPS Кuršumlija, sa željom da još dugo godina zajedničkim snagama nižemo uspehe na političkoj sceni Srbije. Ovog puta, na žalost nisam u mogućnosti  da prisustvujem proslavi kojom obeležavate  godišnjicu postojanja. Sa željom da sledeće godine zajedno obeležimo jubilij srdačno Vas pozdravljam i još jednom želim mnogo uspeha.“

Predsednik OO SPS Кuršumlija Milan Stepanović podsetio je da je OO SPS Кuršumlija osnovan 23. oktobra 1990. godine,  i osvrnuo se na istorijat partije u Кuršumliji i na sve dosadašnje predsednike. Istakao je da je 29 godina dug period ne samo u životu jedne političke organizacije, već u životi svakog čoveka, a da su retke stranke u gradu koje mogu da se ponose ovakvim ljudima koji su ceo radni vek proveli kao članovi jedne, jedinstvene Socijalističke partije.

– Izabran sam kao najmlađi predsednik Opštinskog odbora SPS-a u Srbiji,  kome je pripala velika čast, ujedno i velika odgovornost za očuvanje i unapređenje partijske organizacije, partijske infrastrukture, kao kao borba za neprolazne vrednosti slobode, jednakosti, ravnopravnosti, kazao je Stepanović.

Prisutne je pozdravila i predsednica omladine SPS-a,  Andrijana Ristović i tom prilikom kazala da „ ima čast da kao član ove partije poželi dobrodošlicu gostima i da zajedno obeleže 29 godina osnivanja partije”.

– S obzirom da živimo u vremenu kada se situacija u zemlji i svetu neprestano menja, kada ideologije postaju utopije, partije nastaju i nestaju, sa ponosom mogu reći da je naša ideologija opstala i da su nas naša načela očuvala. Naša partija čuva sve ono  zbog čega se izdvajamo u svetu a opet čini da idemo u korak sa svetom, kazala je Ristovićeva.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime