Kuršumlija nakon predsedničkih izbora

0

Prošlo je dva meseca od završetka predsedničkih izbora, izabra smo premijera na mesto predsednika države, a pre neki dan je bilo i zvanično polaganje zakletve novo izabranog predsednika gde su sve narodno slavlje, ispred doma Narodne skupštine u Beogradu, uveličali i naši  sugrađani sa funkcionerima lokalnog odbora Srpske napredne stranke.

Kako su izbori završeni, a bila je veoma zanimljiva predsednička kampanja, tako se i politički život u Kuršumliji umirio, inače je bila vrela politička zima i prvi dani proleća, bez obzira na vremenske (ne)prilike.

Kako su izbori završeni i Kuršumlijski naprednjaci sa svojim partnerima odneli ubedljivu pobedu i pokazali odanost svome stranačkom lideru. Počelo je da se šuška po varoši šta dalje? Da li će i nas da ogreje sunce sada kada smo dobri partiski vojnici? Da li će i naš grad da doživi renesansku lokalnog razvoja?

Odgovore na ova pitanja je veoma teško dati, imajući u vidu da su kuršumličani veoma poznati kao aktivni politički građani, koje zanima visoka politika i međunarodni odnosi, ostaje nam da vidimo kako će se novi raspored snaga na političkoj sceni Srbije odraziti na naš mali veoma politički aktivan gradić.

Pošto su neki predsednički kandidati najavili formiranje svojih političkih stranaka i pokreta (Saša Janković, Milan Stamatović, Vuk Jeremić …), ostaje nam da vidimo kako će izgledati politička scena Kuršumlije, ko će de? Skim će ko? Koliko će ko?

Po gradskim kafićima, kafanama a i po slavama, počelo je da se  ozbiljno diskutuje i analizira ko bi koga mogao da podrži a ko koju stranku da preuzme. Po svemu sudeći očekuje nas vrelo političko lepo, a još vrelija jesen, a Boga mi i zima. Uz dobro meze i čašicu razgovora politička analiza je neizbežna.

(Autor: N.D.)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime