Narodni muzej u Beogradu nagradio novinarku Ljiljanu Danilović

  0

  Povodom jubileja 175. Godina Narodnog muzeja u Beogradu, uručene su zahvalnice pojedincima i institucijama koji su pružili podršku i pomogli rad Narodnog muzeja. Za ostvarenu dugogodišnju saradnju i logističku podršku, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu  Bojana Borić Brešković, uručila je zahvalnicu novinarki Prve srpske televiije Ljiljani Danilović iz Kuršumlije.

  – Zahvalnicu Narodnog muzeja iz Beograda svrstavam u jedno od značajnih priznanja u mojoj novinarskoj karijeri.  Saradnja sa Narodnim muzejom, ogleda se u dugogodišnjoj  medijskoj podršci i praćenju aktivnosti iz oblasti arheologije na teritoriji Kuršumlije i šire, a u cilju očuvanja arheološkog ostavštine, prošlosti i tradicije. Pored medijske tu je i logistička podrška, arheolozima ovog muzeja koji  godinama  istražuju n ateritoriji opštine Kuršumlija, rekla je za Top Novosti Ljiljana Danilović

  Ona kaže da je ova zahvalnica podstrek za još bolju i širu saradnju sa važnom institucijom kao što je Narodni muzej iz Beograda, i da se nada da će i Kuršumlija da dobije svoj muzej. Jer, u toj opštini leži veliko arheološko blago, a malo je zainteresovanih za njegovu zaštitu, očuvanje i ostanak u tom gradu.

  Svečanosti povodom jubileja Narodnog muzeja u Beogradu prisustvovala je premijerka  Srbije Ana Brnabić, kao i brojne zvanice. Premijerka je tom prilikom kazala da su kultura i umetnost među najvećim prioritetima Vlade, jer bez njih nema napretka ni ekonomije, ni društva.

  – Želimo da gradimo društvo zasnovano na znanju, kreativnosti, inovacijama i za to su nam neophodna dva stuba – kultura i obrazovanje. Ponosna sam što sam predsednica Vlade kojoj su kulturu, umetnost i obrazovanje srž delovanja. U prvoj godini mandata vlade koju vodim uspeli smo da ponovo otvorimo rekonstruisanu zgradu Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu”, istakla je premijerka.

  Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković podsetila je da su istoriju Narodnog muzeja obeležile mnoge teškoće. Ona je ocenila da je ta najstarija nacionalna institucija muzejskog tipa u 21. veku bila zanemarena. Simbolički, ovaj muzej je delio sudbinu “Miroslavljevog jevanđelja” i čitavog srpskog naroda, dodala je ona.

  Zahvalnica za dugogodišnju saradnju, koja je uručena našoj sugradjanki, novinarki Prve srpske televizije Ljiljani Danilović, još jedna je u nizu brojnih priznanja za novinarski rad i izveštavanje iz Kuršumlije. Podsetimo na neka od njih, priznanje Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), Svetosavska nagrada Topličkog kruga, priznanje BETA agencije i mnoga druga.

  Povodom jubileja uručene su i zahvalnice pojedincima i institucijama koji su pružili podršku i pomogli rad Narodnog muzeja u Beogradu.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime