Nastavlja se izgradnja brane Selova

3

Vlada Srbije izdvojiće između 12 i 20 miliona evra za završetak brane “Selova” kod Kuršumlije, potvrđeno je Top Novostima u Opštini Kuršumlija.

Naime, delegacija “Srbijavode” razgovarala je pre nekoliko dana u zgradi opštine Kuršumlija sa čelnim ljudima lokalne samouprave o nastavku izgradnje brane” Selova”.

Tom prilikom je potvrđeno da će se u budžetu Vlade Srbije izdvojiti između 12 i 20 miliona evra za završetak radova na ovoj višenamenskoj akumulaciji.

Predviđeno je da se napravi zaobilazni put prema Lukovskoj Banji, završi ekspoprijacija zemljišta, a zatim se očisti prostor gde treba da bude jezero i nakon toga sledi punjenje jezera i postavljanje hidromehaničke opreme na samoj brani.

 

Inače, brana “Selova” je započeta pre 33 godine, sada već davne 1986. godine i nakon podizanja samog nasipa, prestali su radovi koji bi trebalo da se konačno nastave naredne godine.

 

3 KOMENTARA

    • Radovi na izgradnji brane isplanirani posle izbora 2020, nakon izbora nece biti isplanirani više nego obecani kad dodju sledeci izbori. Uoči svakih izbora ce se ponese jedna lopata pa malo cipele isprljaju pa krvata za slikanje i po mogućstvu neki kinez. Uradili put, ispreskakali pola, ali nemoj narod da se brine oni u dzipu se nece truckaju, ipak smo mi to sve omogucili i finansirali. ” Živela Srbija ”

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime