Demonstranti u Kuršumliji najavili radikalizaciju protesta

1

U centru Kuršumlije održan je šesti po redu protest koji je okupio nekoliko desetina građana i na kome je između ostalih govorio i Milojko Pantić, poznati sportski novinar, dok su organizatori najavili radikalizaciju protesta naredne nedelje blokadom Merdara.

I ovoga puta, najpre su se okupljenima obratili opozicioni odbornici, Oliver Milisavljević i Slavko Ilić koji su izneli niz optužbi na račun aktuelne opštinske vlasti i podsetili da je pre dve nedelje upućeno pismo predsedniku Srbije u kome se traži smena lokalne vlasti.

Demonstrantima se obratio i Milojko Pantić, sportski novinar koji je najpre izrecitovao stihove Radeta Vučkovića o Kuršumliji i nakon toga kazao da je aktuelna republička vlast uzurpirana od strane predsednika Vučića, koji je, kako je istakao Pantić predsednik i vlasnik svega pa i fudbalske reprezentacije Srbije. On je naglasio da će se okupljanje širom Srbije nastaviti sve do, kako je naglasio, pada sadašnjeg režima.

Sa večerašnjeg skupa u Kuršumliji najavljeno je da će demonstranti u toku naredne nedelje radikalizovati protest i blokirati administrativni prelaz Srbije i Kosova na Merdaru.

Nakon toga, organizovana je protestna šetnja do nekadašnje fabrike 7. Juli a na čelu kolone nošen je transparent sa natpisom “Odneće vas reka Toplica”.

I ovaj, kao i prethodnih pet okupljanja koja su ušla u drugi mesec, protekao je bez incidenata uz gotovo neprimetno prisustvo policije.

1 KOMENTAR

  1. Znam da ovaj komentar nema veze a i ima sa tekstom ali imam potrebe da kazem nadam se da ce komentar biti objavljen, do jucerasnji prekaljeni radikal isti onaj koji je u beogradu tablu sa nazivom”bulevar Zorana Djindjica” prelepljivao tablom “Bulevar Ratka Mladica” nam je sad najveci Evropejac, onaj koga tapse Bil Klinton po levom ramenu i kome osvedoceni Srbomrzac Toni Bler dolazi u posetu, isti taj veliki vodja je u regionalnim okvirima niko i nista, jedna obicna vrdalama za kog je Ramus Haradinaj jedna moralna gromada takozvani Stiven Sigal, ovaj nas je samo za unutrasnju upotrebu da ugnjetava sopstveni narod racuni, izvrsitelji, notari, njegovi pajtosi pritom hvaleci se nemerljivim ekonomskim rastom a pola Srbije mu mota kablove, narod mu se bije na otvaranju Lidla kako bi uzeli sto vise jeftinih bataka, a on prisustvuje otvaranju jeftinog trgovackog lanca za siroku potrosnju pitam samo da mi neko navede kad je koji predsednik i koje drzave prisustvovao otvaranju prodavnice mesovite robe, ako nam toliko dobro ide zasto zivimo isto kao i 2004,2006,2010,2014 cime se meri taj nezaustavljivi ekonomski rast, prokuplje je grad sekund hend shopova i kladionica dobro je njima sto vladaju jer svi dobro lapaju a vi narode pamet u glavu…

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here