Kuršumlija: Posao za najmanje stotinu radnika u novoj fabrici

  0

  Potpisivanjem zapisnika o primopredaji zgrade bivše Konfekcije “7 Juli” danas u zgradi Opštine Kuršumlija, stekli su se uslovi da  izraelska kompanija “Wood Feel” otvori fabriku nameštaja i zaposli već na jesen najmanje stotinu radnika.

  Vlasnik izraelske kompanije “Wood Feel” Ran Aviad je kazao da će nakon renoviranja, već na jesen početi sa radom nova fabrika u Kuršumliji.

  – Veoma sam zadvoljan što otvaramo baš u Kuršumliji fabriku u kojoj će se proizvoditi nameštaj koji će kao srpski proizvod biti izvožen širom sveta. Na jednom mestu se nalaze sve potrebne sirovine, a u fabrici će biti instalirane najmodernije mašine na kojima će se, duboko verujem praviti najbolji nameštaj. Planiramo da zaposlimo najmanje stotinu radnika koji će proći obuku u Izraelu i startovaćemo sa proizvodnjom već na jesen, kazao je Aviad.

  On je istovremeno istakao da je postignut dogovor o saradnji sa Simpo ŠIK-om o isporuci potrebnih elemenata i za pravljenje nameštaja u novootvornoj fabrici.

  Sa druge strane, Radoljub Vidić, predsednik kuršumlijske oštine je naglasio da se radi o značajnoj investiciji i prvoj ovakve vrste iz inostranstva u kojoj će se zaposliti najmanje stotinu radnika. Vidić je naglasio da se nada da je ovo nije prva i jedina investicija koijima će se otvoriti nova radna mesta za građane Kuršumlije.

  Prema najavi Rana Aviada, vlasnika izraelske kompanije “Wood Feel”, već u oktobru mesecu ove godine očekuje da se proizvedu prve količine nameštaja u novootvorenoj fabrici u Kuršumliji koje će biti izložene na Svetskom sajmu u Njujorku.

  Sve vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

   

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime