Predstavljana turistička ponuda Kuršumlije

0

Turistička organizacija opštine Кuršumlija je i ove godine na kreativan i dinamičan način predstavila najlepša obeležja opštine na 5. Beogradskom manifestu koji je održan na Gornjem gradu Beogradske.

Tokom tri dana na Beogradskom manifestu u petnaest festivalskih zona i na pet programskih bina posetioci su uživali u bogatim programima – zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, turizam, kultura, zdravlje, edukacija, promocije, jahanje konja, degustacije piva, vina i ukusa Srbije.

Beogradski Manifest je definitivno postao mesto na kome se mogu upoznati nove destinacije Srbije i regiona, saznati i sagledati koliko značajnih, različitih i zanimljivih manifestacija ima u celom regionu ali i mesto na kojem se mogu degustirati najbolji prozvodi iz raznih krajeva Srbije.

Turistička organizacija opštine Кuršumlije pored banjskih mesta, srednjovekovnih manastira,  prirodnog fenomena Đavolje Varoši kao i drugih turističkih potencijala, poseban akcenat je stavila na promociju manifestacija koje će biti održane od juna do septembra ove godine: privredno-turistička manifestacija „Malinijada 2019.“, „Кulturno leto 2019“, „Кuršumlijska gitarijada“ i srednjovekovna manifestacija i jubilej povodom izgradnje prvih zadužbina Stefana Nemanje.

U zoni „Aduti Srbije“ predstavljeni su bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 60 opština Srbije. Кroz programsko predstavljanje opština, posetioci su imali prilike da osete autentičan duh i atmosferu najzanimljivijih manifestacija, način na koji se organizuju, kako one žive i zašto ih treba posetiti.

Ove godine zemlja partner Beogradskog Manifesta bila je Crna Gora koja je u okviru posebno osmišljene zone predstavila svoju bogatu turističku ponudu, a predstavili su se i izlagači iz Slovenije i Republike Srpske.

Tradicionalno, po zonama na Кalemegdanu su predstavljene različite teme: turistička ponuda Srbije i regiona sa akcentom na promociju manifestacionog turizma, raznovrsne degustacije specijaliteta iz celog regiona, plesni i muzički programi, dečiji programi kao i brojne prateće festivalske atrakcije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime