Predstavljene knjige “Uzimanje želje” i “Opština Podujevo”

0

Publika je sa pažnjom i neskrivenim emocijama puna dva sata pratila izlagače i autore, trazeći dah izgubljenih predela i ljudi koji su prosli, a Milan i Vesna su ih smestili u večnost u svojim knjigama ,,Opština Podujevo,, monografiju i zbirku pripovedaka ,, Uzimanje želje,, koje su predstavljene u u sali Opštine Kuršumlija.

Veliku pažnju svojim izlaganjem, tananim a podrobnim, privukla je recenzentkinja Vesnine knjige, profesor dr.Mirjana Bojanić Ćirković. Dragan Ognjanović direktor biblioteke Drainac i izdavač autorkine knjige istakao je da je Vesnina knjiga prva u izdavaštvu Topličke književnosti, što je presedan i čast i autorkina a i Kuršumlijije.

O knjizi “Opština Podujevo”, opširno su pored autora govorili akademik Rade Biočanin, recenzent Radivoje Pantović, poznati toplicki književnik i autor Milan Marković, pritom uz obećanje, da pošto radi na knjizi o Kuršumliji, doći i predstaviti je sugrađanima.

Moderator književne veceri, Anđelija Đukic, šarmantno i profesionalno držala je nit između govornika i autora i učinila veče vrlo prijatnim nestereotipnim najavama.

Domaćin večeri, direktor biblioteke u Kuršumliji, Nebojša Gašić zahvalio se prisutnima koji su u velikom broju i mnogi sa suznim očima ispratili priče o Kosmetu, kao svedočanstvo jednog vremena. Anđelija je na početku zamolila prisutne da im veče potekne u nimalo tužnoj atmosferi, jer se prisećamo lepog perioda života u zavičaju i samo neka lepo ostane urezano u srca.

Ali, tokom promocije su proradile emocije nakon Vesninih istinitih priča:  ,,Kada se istorija ponovi,, ,,Božići i porodica Božić,, ,,Prag,, ,,29. novembar 1968,, ,,Natalija,, i mnoge druge.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime