Sanira se put Dedinac-Tovrljane

1

Radovi na sanaciji dela puta od sela Dedinac kod Кuršumlije do prokupačkog sela Tovrljane, privode se kraju.

Ovu deonicu, danas su obišli pomoćnik gradonačelnika Prokuplja Vladica Mladenović i v.d. direktora JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje Milisav Brajković.

Tokom obilaska radova, oni su porazgovarali sa izvođačima, kao i sa meštanima Tovrljana, koje je od centra Prokuplja udaljeno više od 30 kilometara.

– Da gradska vlast vodi računa o svim stanovnicima Prokuplja, mogu da se uvere skoro svi žitelji grada i okolnih sela. Mnogo je infrastrukturnih objekata, a to se prvenstveno odnosi na putnu, kanalizacionu i elektromrežu, kao i objekte opšte namene, urađeno u gradskim i seoskim sredinama. Sada je na red stiglo i Tovrljane, izjavio je Mladenović.

Sanacija puta od sela Dedinac prema Tovrljanu, radi se u dužini od tri kilometra.

– Da bi se krenulo sa sanacijom puta, bilo je neophodno izvršiti pripremne zemljane radove, iskop kanala za atmosfersku vodu u dužini od 2.800 metara, a na pojedinim mestima trebalo je postaviti propuste za vodu, izjavio je Brajković i naglasio da su sredstva, u iznosu od 1.682.400 dinara sa PDV-om, izdvojena iz lokalnog budžeta.

Šta znači ovaj put, najbolje zna predsednik Saveta Mesne zajednice Tovrljane Slavoljub Bojović.

– Već tri godine, svakodnevno, ovom deonicom vozim decu u osmogodišnju školu, do sela Grabovnica, koje je od mog sela udaljeno 11 kilometara. Deonica puta koja pripada Prokuplju, nekada i sada ne može se opisati. Toliko je bilo loše, da se dešavalo da ne možemo da prođemo kolima, te deca nisu mogla u školu. Sada je sasvim druga priča, rekao je on i naglasio da je dobar seoski put, preduslov za opstanak mladih na selu.

U sklopu ovih radova, izvršena je i sanacija puta od Trnovog Laza prema školi u Tovrljanu, u dužini od 350 metara.

1 KOMENTAR

  1. Bravo ljudi pozdravlham akciju i red je bilo i vreme da se taj put uradi i sastave ta sela zbog te dece hvala vam.i sa srecom zivi.bili Dana Deljanka Kursumlija

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime