Buduća operska diva dolazi iz Kuršumlije

0

Dvadesetjednogodišnja Jovana Vučković iz Kuršumlije studira solo pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Mariboru i njen raskošni talenat i glas uskoro će mnogi moći da čuju i vide na svetkim operskim scenama.

– Solo pevanje sam upisala sa 15 godina i završila nižu muzičku školu u Beogradu, u školi Josip Slovenski, odsek solo pevanje, kod profesorke Maje Jović, sa odličnim prosekom svih godina. Nakon toga upisala sam srednju muzičku školu i završila prvu godinu, nakon čega smo se preselili u Sloveniju, kaže Jovana.

U Mariboru je ponovo polagala prijemni ispit i upisala Muzički konzervatorijum i nastavila školovanje i završila još dva muzička stepena sa takođe odličnim uspehom.

– U Sloveniji su jako cenjene ovakve škole, posebno Konzervatorijumi. Drugačiji im je sistem rada i školovanja u odnosu na nas. Jako sam srećna što sam stekla nova iskustva u drugoj zemlji. Planiram da dalje nastavim školovanje u nekoj drugoj evropskoj zemlji i da steknem još veće obrazovanje iz oblasti muzike, objašnjava Jovana.

Inače, Jovana je bila od malena talentovana za muziku. Već sa sedam godina je učiteljica primetila da ima veliki muzički talenata i samo zbog preseljenja iz jednog u drugi grad, pa iz jedne u drugu državu je njen muzički put bio malo usporen.

Ona je već imala nekoliko zapaženih nastupa i u budućnosti se od nje može očekivati da potvrdi raskošan muzički talenat i mnogi čuju njen moćni glas i na svetskoj sceni.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here