Vule Avion i njegovih 40 miliona!

2

Vukoman Milosavljević (75), poznatiji kao Vule Avion, vozač autobusa i kamiona iz sela Trećak kod Kuršumlije, čitav životni vek proveo na točkovima. Kaže da je tokom radnog veka prešao više od 40 miliona kilometara, na tri kontinenta i za to vreme nije počinio ni jedan saobraćajni prekraj!

– Iz mog rodnog sela Trećak, pre više od pola veka otišao sam u prtenim pantalonama sa životnom željom da budem šofer i obiđem svet. Ta mi se želja tokom 40 godina staža i ostvarila i za to vreme prešao sam oko 40 miliona kilometara. Tokom tih 40 godina šoveriranja nisam napravio ni najmanji saobraćajni prekršaj i na to kao i na moj životni put sam izuzetno ponosan, govori nam u jednom dahu ovaj, i sada vitalni čovek kome je život na točkovima bio sve.

Jesmo se sporili oko ovih 40 miliona kilometara koje je prešao, ali je on na tome insistirao pa otuda i ovaj naslov za reportažu koju beležimo u njegovoj “Vili Most Avion” u selu Trećak, na koti 502, kako je to on obeležio na kući sagrađenoj na putu za Kopaonik.

– Nije nikakva tajna da sam od teškog života u sirotinji koja je vladala u to vreme želeo da nađem negde u svetu gde se bolje živi pa sam zato i posao vozača izabrao. To je u skladu sa mojim burnim temperamentom. Volim život, volim žene i dobar provod! Takav sam bio oduvek i takav sam i sada i zato je to bilo zanimanje koje me ispunilo kao čoveka. Opet bi takav, buran život pun dinamike ponovo odabrao i ne kajem se ni jednog svog postupka za koje verujem da su bili uvek dobri i interesu pre svega putnika koje sam i prevozio najčešće tokom radnog veka, objašnjava nam Vule dok sipa, već treću kruškovu rakiju od 25 gradi koju proizvodi na imanju u ovom prelepom mestu.

Ostala mu je, kako kaže, još samo da česmu koju je podigao u neposrednoj blizini vile označi na turističkim kartama kao mesto na kome se mogu zaustaviti svi putnici namernici. I uz to, pored vile, uvek stoje čašice i rakija kojom se mogu okrepiti oni koji putuju dalje.

Dva porođaja u autobusu

Tokom radnog veka, Vule je imao i tu čast i privilegiju, ali i muku da porodi dve žene u autobusima koje je vozio!

U oba slučaja su to bila muška deca! Rodila su se nakon uspešno obavljenog porođaja u autobusu, pa su nakon toga prebačena živa i zdrava u bolnice u Prokuplju i Blaževu.

U jednom od ova dva slučaja, rodilo se muško dete nakon generacija, pa je nakon uspešno obavljenog porođaja bio i nagrađen.

Lepa plavuša i Mišel

Tokom brojnih putovanja širom Evrope, Azije i Afrike, negde na putu,Vuleta je stopirala zanosa plavuša.

Kaže, ukočio je u mestu!

A kako voli žene, obradovao se putnici koju će povesti!

Međutim, plavuša je dok je on čekao da se ukrca, pozvala i Mišela, pa nakon što se pojavio “slepi putnik” u vidu bradatog čoveka, dao gas i nastavio dalje, tako da je propala ova avantura!

Mnoge druge, kaže nam Vule, dok je bio mlad nisu!

 

2 KOMENTARA

  1. Svaka čast coveku ali kruška od 25 gradi,ajte molim vas…svi mi iz kursumlije znamo da se jedino u ovim krajevima pece prava kruška,i to nikako ne može biti 25 gradi….18-19 plafon…a za šofera svaka cast…

  2. MOZDA NISAM JEDINI KOJE JE VOZIO VULE JER KAD ON VOZI NIKAD NIJE BILO DOSADNO,NJEGOVI KOMENTARI TOKM VOZNJE TREBA SLUSATI I RAZUMETI NIKAD NIJEDAN KOMENTAR NIJE BIO VULGARAN A MOGLO SE CUTI MNOGO DOBRIH PRICA IZ NJEGOVOG VOZACKOG ISKUSTVA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime