Rezultati rada Ustanove za sport-sportskog centra Kuršumlija

  0

  Direktor Ustanove za sport-sportski centar Kuršumlija, Dragan Simić sumirao je rezultate ove ustanove tokom protekle godine.

  Prethodnih meseci načinili smo niz aktivnosti kako bi svi naši sportisti imali mnogo bolje uslove za rad i na osnovu toga postizali bolje rezultate, isto tako su i mnogobrojni građani mogli da koriste naše usluge u, nadamo se, prijatnom ambijentu.

  Najpre treba pomenuti bazen koji je prema izveštaju nadležne službe iz Niša bio u prvih pet kada je kvalitet vode za kupanje u pitanju. I pored malog broja sunčanih dana posećenost je bila zavidna.

  Kada je predstojeća sezona u pitanju planiramo da poboljšamo sadržaj, a samim tim i ugodnost kupača. Takođe, jedan od problema koji želimo da rešimo jeste i prilaz bazenu od glavnog puta. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi ovaj prilaz označen je kao prioritetan i biće asfaltiran na proleće.

  – Završili smo ograđivanje igrališta za mali fudbal, izgradili tribine i u planu je podizanje reflektora. Time bismo postigli cilj i u ovoj godini u pravim uslovima organizovali tradicionalni gradski turnir.

  – Izgrađen je teren za odbojku na pesku, ovde treba istaći činjenicu da je teren nešto širi pa se može igrati i fudbal i rukomet na pesku. Postavljena je ograda i izgrađene tribine.

  – Teniski teren je takođe pod našom upravom, godinama u njega nije ništa ulagano, već na proleće biće to vrhunski teren obzirom da je već kupljena potrebna šljaka, a i biće postavljene nove linije.

  – postavljena je zaštitna grada oko same hale kako bi bezbednost korisnika i svih onih koji gravitiraju u krugu sportskog centra bila u skladu sa propisima.

  – Mnogo truda i napora uložili smo da teren za veliki fudbal bude jedan od najboljih u regionu, uredili svlačionice i promenili trule prozore i kompletno uredili restriktivni prostor.

  Treba istaći i činjenicu da je opština Kuršumlija kupila dve parcele površine blizu 1 ha za potrebe sporta i da nam je namera da u što skorijoj budućnosti napravimo pomoćni fudbalski teren, da bi se rasteretio glavni na kome se ponekad za jedan vikend odigra pet utakmica. U ovom projektu je planirana i atletska staza.

  – U samoj hali kao što većina sportista zna, problem je grejanje, međutim, više nije, postavljena su vrata u gornjem i donjem nivou tribina tako da se sada postiže željena temperatura da bi se prvenstvene utakmice klubova nesmetano odigravale.

  – postojao je problem sa ozvučenjem koji je kao što možete da čujete rešen

  – učinjene su aktivnosti kada je osvetljenje u samoj hali u pitanju, pa je ono sada besprekorno

  – u samom objektu imamo i fitnes centar koji smo obogatili profesionalnim spravama pa sa pravom sada možemo reći da spadamo u red najopremljenijih.

  – u našem objektu imamo i teretanu u koju smo takođe uložili značajna sredstva i dokupili sprave koje su nedostajale, o kvalitetu usluge koju pružamo najbolje govori činjenica da se broj korisnika povećava svakim danom.

  – Pokrenuli smo i program školice sporta za decu od 5-11 godina koja ima za cilj pravilan razvoj dece ovih uzrasta posle koga će moći da se bave onim sportom za koji su najtalentovaniji. Ideja je kao dobra prepoznata od strane Saveza za školski sport i osnovnih škola , pa se ova aktivnost nastavila u školama.

  – U ovim terminima obzirom da je bilo dosta zainteresovane dece nastavljeno je sa školicom fudbala koju vode naši dokazani i iskusni fudbalski majstori Miki Aleksić i Predrag Jovanović.

  – kupili smo i jedan aparat za hladne napitke kako bi sportisti posle treninga mogli da se osveže.

  – U ime Sportskog centra zahvaljujem se svima koji su pomogli da ostvarimo naše aktivnosti, a posebno opštini Kuršumlija koja je prepoznala i podržala ideje i projekte koje smo imali.

  Na kraju smo želeli da ovu godinu zaokružimo na poseban naćin, pa smo u saradnji sa KUD “Bata Lačković” organizovali koncert.

  U ime SPORTSKOG CENTRA KURŠUMLIJA i svoje lično ime svim stanovnicima opštine Kuršumlija želim puno zdravlja i sreće i ovom prilikom čestitam NOVU GODINU I BOŽIĆ.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime