Rijaliti kuršumlijska skupština

0

Kako da napišete izveštaj sa današnje skupštine a da ne skliznete u rijaliti? Jedino ako izostavite psovke, viku, policiju, obezbezbeđenje, “izolaciju”, rijaliti zvezde, i sve u svemu – zabavu za narod koji, uzgdred budi rečeno, baš i nije mogao da gleda ovu, rijaliti kuršumlijsku skupštinu”!

A na njoj sve kao i u rijaliti programima! Scenaristi, režiseri, statisti, glavni junaci, sporedni i oni drugi, pa još i začinjeno sa “organima reda”, koji ko zna iz kojih razloga – ulaze i daju na predstavi kao da je vlasnik jedne od nacionalnih televizija i režirao!

A povod beznačajan. Bar na izgled. Usvajaju se se komunalne odluke koje i nisu presudne za funkcionisanje lokalne zajednice.

No, to nije bitno, najvažnije je da se napravi predstava za narod. Ali od naroda gotovo ni traga. Koga briga za zasedanje lokalnog parlamenta uostalom?

I svašta se tu izdešavalo. Prepucavanja. Plakati koji pozivaju na “rušenje lokalnog poretka”. Policija. Obezbeđenje. Malo guranja i psovki. Oduzimanje reči, i “istina koja se saopštava sa skupštinske govornice”!

Oni, pametniji, napustiše skupštinsko zasedanje.

Oni drugi koji moraju, i oni, koji “opet moraju”, ostadoše da vode “odsutnu bitku za opstanak Kuršumlije”!

A Kuršumlija i sa njima i bez njih i dalje postoji!

Samo, oni umislili da sve mogu, da sve treba da kažu i urade, i tako pretvoriše lokalni parlament u rijaliti skupštinu!

(Autor: Miloš Ivanović, urednik Top Novosti)

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here