U Kuršumliji se gradi moderan gradski trg

2

U centru Кuršumlije u toku su radovi na uređenju gradskog parka nakon kojih bi centar grada trebao da poprimi novi izgled i postane moderan gradski trg.

Izvođač radova, preduzeće “Beton stil” uklonilo je deo postojećih betonskih ploča umesto kojih bi trebale da budu postavljene nove.

Radi se o prvoj fazi radova na potpunom uređenju centra Кuršumlije kojim bi Кuršumlija trebala da dobije moderan gradski trg.

Predviđeno je da se kompletno uredi gradski park i u njemu postavi fontana, amfiteatar, odnosno letnja pozornica, a za saobraćaj će biti zatvorena ulica Vuka Кaradžića od semafora do benzinske pumpe.

Ukupna vrednost ovih radova je 29 miliona dinara i predviđeno je da se deo parka i ulica Vuka Кaradžića koja će postati šetalište poploča.

2 KOMENTARA

  1. Cestitam i vreme je da se nas grad usavrsava, ulepsa i dovesti nas koji smo mladi ostavili Kusumliju da se ipak vratimo kuci i u svoj dom

  2. Ali zbog čega novi trg dobija takav izgled? Stari trg je bio u obliku pravoslavnog krsta, koji je za vreme turaka bio simbol očuvanja vere! Da li je namerno uklonjen krst?

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime