Uživo pratite posetu predsednika Vučića Kuršumliji

0
predsednik-vučić
Predsednik Vučić u Kuršumliji, foto: Bojan Miljuš

KURŠUMLIJA: U narednih nekoliko sati, na stranicama Top Novosti možete uživo pratiti, iz minuta u minut posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kuršumliji, tokom koje je predviđeno da postavi kamen temeljac za izgradnju fabrike namenske industrije u selu Pljakovo, nakon toga obiđe kasarnu “Toplički ustanak” i obrati se Kuršumličanima u centru grada.

13:05 – Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u Kuršumliju. Očekuje se da postavi kamen temeljac za fabriku za mašinsku obradu metala, a onda se obrati građanima okupljenim u velikom broju.

13:07 – Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić govori o značaju otvaranja fabrike namenske industire u koj bi posao trebalo da nađe 300 novih radnika:

predsednik-vučić
Predsednik Vučić u Kuršumliji, foto: Bojan Miljuš

Predsednik Vučić: Svi u Kuršumliji će moći da osete jedan novi život.

13:10 – Predsednik Vučić je postavio kamen temeljac za fabriku za mašinsku obradu metala. Investitor fabrike je Jugoimport SDPR, njena ukupna površina iznosiće gotovo 17 000 metara kvadratnih. U pogonu u Pljakovu proizvodiće se komponente za oklopna vozila, poput “Lazara” i “Miloša”. U fabrici će se uposliti oko 300 radnika. Gradiće se u tri faze, do 2022. godine.

Foto: Bojan Miljuš

Pogledajte i video postavljanja kamena temeljca.

13:35 – Predsednik Srbije obići će kasarnu “Toplički ustanak”. U okviru obilaska kasarni planirano je i polaganje cveća na spomenik nastradalim pripadnicima 354. Pešadijske brigade u NATO agresiji. Nakon toga, obratiće se građanima u centru grada. Već sada je u centru grada okupljeno više od 10 000 ljudi.

predsednik-vučić
Čekajući predsednika, foto: Bojan Miljuš.

14:10 – Okupljenim građanima obratila se predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je podsetila da su ljudi Toplice podneli velike žrtve u ratovima.

Brnabić: Nama je cilj da Srbija pobedjuje u kilometrima puta koji se rade. Potpisan je dogovor, ugovor o izgradnji autoputa do Merdara.

Foto: Bojan Miljuš

14:20 – Predsednik Vučić se obratio Kuršumličanima.

Vučić: Dugo sam čekao da dođem u Kuršumliju.

Foto: Bojan Miljuš

Predsednik Vučić: Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija okruga damo poseban dodatak, kao kosovski dodatak, za naše učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje…da pomognemo i podstaknemo ljude da ostanu u Topličkom okrugu.

Hoću da sačuvamo našu decu! Da gradimo mir! Ovoj poruci se najviše obraduju majke i žene, koje su odgovornije od nas muškaraca, ali ovo je poruka i za muškarce, i za žene, za sve! Nikome neću dozvoliti da pljune na Srbiju! Oluja protiv srpskog naroda više neće biti!

Uložićemo najveći novac koji je uložen u Kuršumliju u zadnjih 30, 40 i 50 godina!

Predsednik se posebno zahvalio penzionerima što su pomogli državu i obećao povećanje penzija, kao i jednokratnu pomoć u iznosu od 5000 dinara u kuću svakog penzionera u narednih 15 dana. On je obećao da će Toplica već u narednim mesecima i godini videti koliko je Srbija zahvalna za sve žrtve koje je ovaj kraj podneo. To podrazumeva obnovu škola i mnogih drugih institucija u Kuršmliji iz budžeta države, tako da se iz lokalnog budžeta finansiraju samo lokalni putevi.

Uz pozdrav “Živela Kuršumlija! Živela Srbija!” predsednik Vučić je završio svoje obraćanje Kuršumličanima i sišao da se pozdravi sa onima u prvim redovima.

Novinari i fotoreporteri: Miloš Ivanović, Srbijanka Stanković, Bojan Miljuš i Milosav Timotijević.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime