Više od 150 miliona dinara za kuršumlijske radnike

3

Do kraja ove nedelje trebala bi da počne isplata zaostalih plata bivšim radnicima ŠIK Kopaonika za šta će Vlada Srbije na predlog predsednika Srbije izdvojiti između 150 i 200 miliona dinara.

Prema rečima Nebojše Krstića, jednog od vođa protesta i blokada puteva bivših radnika i poverioca ŠIK Kopaonika, ostaje da se utvrdi samo broj tačan radnika koji će moći da od strane Vlade Srbije dobiju između 100 i 700 hiljada dinara na osnovu presuda za neisplaćene zarade iz 2008. i 2009. godine.

– Ovakav epilog usledio je nakon sastanka sa predsednikom Vučićem koji je pre nekoliko meseci održan. Tada je dogovoreno da se obeštete bivši radnici i poverioci koji su bili uskraćeni za naplatu iako imaju izvršne sudske presude. Isplata bi trebala da počne do kraja ove nedelje za više od 300 radnika koji potražuju neisplaćene zarade uglavnom za period od 2008 do 2009. godine, kazao je Krstić.

On pojašnjava da radnici mogu da očeku isplate od po 100 do 700 hiljada dinara na ime pomoći od strane države, a na osnovu izvršnih presuda koje imaju.

Radnici i poverioci koji su u više navrata tokom juna meseca organizovali proteste i blokade magistralnog puta NIš-Priština kod KUršumlije, odustali od novih protesta nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bivšim radnici ŠIK Kopaonika, za njih više od 300 trebalo bi do kraja ove nedelje da počne isplata preko Opštine Kuršumlija zaostalih potraživanja koji se mere u ukupnom iznosu od više od 150 miliona dinara.

3 KOMENTARA

  1. Kako vas nije sramota a ostali radnici iz bivse kisele vode milan toplica prokuplje a za njih para nema oni su radnici drugog reda pa i radnike iz nisa pa i mi smo dali glasove vucicu a na kraju sirotinja je sirotinja samo dajte bogatima

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime