Više od 300 miliona dinara u infrastrukturu Kuršumlije

0

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je u novogodišnjem intervuju za Top Novosti kazao da će u narednoj, 2019. godini biti uloženo više od 300 miliona dinara u infrastrukturne projekte među kojima je izdvojio kompletno uređenje centra grada, renoviranje bioskopa i stvaranje Kulturnog centra u njemu, kao i u putnu infrastrukturu.

– Budžetom je predviđeno 150 milona dinara za putnu infarstrukturu. Od Vlade Republike Srbije očekujemo više od 50 miliona dinara da dobijemo. Predviđeno je budžetom opštine i 50 miliona dinara za kompletno uređenje centra grada čime će Kuršumlija dobiti pravi, moderni trg sa pešačkom zonom. Takođe, planiramo da uz pomoć Mnistarstva za lokalnu samoupravu kompletno renoviramo bioskop i otvorimo Kulturni centar u kome će biti organizovani svi kulturni sadržaji. Za ovu namenu očekujemo da obezbedimo oko 45 miliona dinara, kazao je predsednik Vidić.

On je na našu primedbu da se i ove kao i prošle godine kasni sa izgradnjom pojedinih ulica, kazao da je problem do izvođača radova, a da je opština sve tendere na vreme raspisala i obezbedila potreban novac.

Predsednik kuršumlijske oštine je naglasio da je će u narednoj godini biti više izdvojeno za poljoprivredu i da će poljoprivrednici moći da računaju da će opština pomoći da razviju svoje zasade i druge poslove u mnogo većem obimu nego što je to bilo u prethodnoj godini, a da će se izdvajanja u socijalnoj sferi nastaviti kao i prethodnih godina za novorođenu decu, studente i učenike.

– Očekujem i da u toku 2019. godine konačno bude rešena i Kuršumlijska Banja jer poslovodstvo Planinke ima ozbiljnu nameru da kupi ovo banjsko lečilište, izdvoji značajna sredstva za njeno stavljanje u funkciju. Time bi više od 100 novih radnika našlo zaposlenje. Takođe, očekujem i da izraelska kompani koja je zakupila pogone Konfekcije u toku naredne godine zaposli jedan broj radnika. Očekuje nas najverovatnije i privatizacija Kopaonika čije pogone iz stečaja planira da kupi nemačka kompanija “Hoboteks” koja ima ozbiljne namere da ne samo nastavi sa dosadašnjom proizvodnjom, već i da proširi kapacitete i uposli nove radnike, kazao je Vidić i istakao da Opština u sferi privrede i zapošljavanja ne može da ima presudnu ulogu, već da samo pomogne potencjalnim investitorima u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta.

On je istovremeno čestitao postojeće novogodišnje i božićne praznike svim građanima Kuršumlije.

(Autor: Miloš Ivanović)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime