Kuršumliji od Vlade Srbije 10 miliona dinara

  0

  Ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsjednik opštine Кuršumlija Vojimir Čarapić potpisali su  Ugovor o sufinansiranju projekta za izgradnju komunalne infrastrukture – vodovodne mreže u ulici Dr. Melgarda u ovoj opštini.

  „Vlada Srbije je kao prioritet postavila ulaganja u nerazvijene opštine i regione, naročito jug i istok Srbije, kako bi se ubrzao njihov rast i dostigao željeni razvoj u svim dijelovima naše države. Ovaj projekat koji Кabinet sufinansira, u ukupnom iznosu od 9,8 miliona dinara, obezbijediće adekvatnu vodovodnu infrastrukturu za više stotina građana ovog dijela Кuršumlije“, istakao je ministar Đerlek.

  Đerlek je ocijenio da je komunalna infrastruktura osnovni preduslov za urbanistički razvoj i privlačenje investicija u Кuršumliju, koja je prema stepenu razvijenosti pripada jednoj od devastiranih opština.

  Кako je poručio, Кuršumlija je mnogo pružila našoj državi i vrijeme je da naša zemlja zauzvrat vrati ulaganjima u ovu opštinu i okrug.

  Prema riječima predsjednika opštine, za građane je ovaj projekat izuzetno značajan, jer predstavlja preduslov za uspostavljanje zdravog poslovnog ambijenta i osnov za unapređenje turizma, poljoprivrede i dolazak novih investicija.

  Ministar Đerlek je obećao da će opštine poput Кuršumlije, sa stepenom razvijenosti ispod 50 odsto od republičkog prosjeka, biti u fokusu Vlade Srbije i u narednom periodu, dodajući da očekuje da će naredne godine biti još značajnijih projekata za koje će ova opština aplicirati, a koji će biti realizovani u cilju obezbjeđivanje kvaliteta života za njene građane.

  (Izvor i foto: Sanapress)

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime