Kuršumlijska Banja dobila vlasnika – posao za stotinu novih radnika

4
Ovako će izgledati novi hotel "Žubor""u Kuršumlijskoj Banji nakon rekonstrukcije

Kuršumlijska Banja od danas i zvanično u vlasništvu AD “Planinka” Kuršumlija. Naime, danas je kod notara u Kuršumliji potpisan Ugovor o kupoprodaji između Fonda PIO i direktora Planinke Radovana Raičevića o prodaji kompleksa Kuršumlijske Banje.

Odmah po potpisivanji Ugovora Planinka je uplatila ponuđenu cenu (nešto više od 1.416.000 eura), tako da je i zvanično postala vlasnik  kompleksa Kuršumlijske Banje.

Prema rečima generalnog direktora Radovana Raicevića, odmah će se krenuti u revitalizaciju  banje.

– Projekti su spremni. Uložiće se vise od 12 miliona evra. Dogradiće se još jedan sprat i Kuršumlijska Banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021 godine. Određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj Banji kako bi bili spremni da počnu da funcionišu u hotelu Žubor čim se za to steknu uslovi. Posao u Žuboru će dobiti stotinak radnika a koliki je značaj ove investicije za ceo kraj je neprocenjiv, kazao je direktor Raičević.

On je istakao da se pored Kušumlijske Banje gradi se i novi hotel u Lukovskoj Banji kapaciteta više od 200 ležaja, sa svim pratećim sadržajima, ulaganjem više od 8 miliona evra.

Ovako će izgledati novi hotel “Bela jela” u Lukovskoj Banji

– I u ovom hotelu će posao dobiti vise od 70 radnika. Tako će Kuršumlija postati jedinstvena opština sa tri banje, prirodnim fenomenom Đavolja varoš, manastirima Sv. Nikola i Sv. Bogoridica i u neposrendnoj blizini Arheloško nalazište Pločnik, istakao je Raičević.

Izgradnjom najavljenog autoputa Niš-Priština i stabilizacijom, tj proširenjem aerodroma u Nišu stiču se uslovi da Kuršumlija postane ozbiljna turistička destinacija u Evropi. I da sada Prolom i Lukovska Banja ostvare oko 200.000 noćenja, od kojeg broja će u ovim banjama noćiti oko 17% stranaca, ističu u kompaniji AD Planinka.

4 KOMENTARA

  1. Hajd sa srećom, pa da narednih dana vidimo da se krene sa rašćićavanjem onog loma po banji…I da i drugi vide vajdu od razvoja, osim AD ,,Planinke”…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime