Kuršumlijska gitarijada predstavlja kruševački bend “Pourpur”

0

Bend „Pourpur“ je jedan od onih bendova koji imaju dužu prošlost nego istoriju. Bend zvanično nastaje u novembru 2017. godine, ali članovi benda prvi put u sadašnjoj postavi sviraju tokom leta 2017. na jam session-ima u lokalnom kafeu u Kruševcu, rodnom gradu svih članova benda.

Povremeno jam-ovanje se vremenom sve više pretvara u probe benda, i u novembru se svi zvanično izjašnjavaju da žele da započnu zajednički projekat.

„Pourpur“ čine Matija Pešić, Zlatko Fatzed Petković, Stefan Mijajlović i Uroš Savić Kain. Gitaristi benda koji su ujedno zaduženi za najveći deo vokala, Stefan i Uroš počinju istovremeno da sviraju 2010. godine gitaru, tada kao drugari iz osnovne škole.

Tokom godina rade na različitim projektima, ali usled fluktuacije ostalih članova benda sa kojima su svirali na tim projektima, nijedan od njih ne opstaje.

Ipak, oni nastavljaju da razvijaju sopstveni zajednički zvuk i tokom pomenutog jam-ovanja uočavaju kompatibilnost sa Zlatkom na bubnjevima i Matijom na basu.

Bend „Pourpur“ je jedan od onih bendova koji imaju dužu prošlost nego istoriju. Bend zvanično nastaje u novembru 2017. godine, ali članovi benda prvi put u sadašnjoj postavi sviraju tokom leta 2017. na jam session-ima u lokalnom kafiću u Kruševcu, rodnom gradu svih članova benda. Povremeno jam-ovanje se vremenom sve više pretvara u probe benda, i u novembru se svi zvanično izjašnjavaju da žele da započnu zajednički projekat. „Pourpur“ čine Matija Pešić, Zlatko Fatzed Petković, Stefan Mijajlović i Uroš Savić Kain. Gitaristi benda koji su ujedno zaduženi za najveći deo vokala, Stefan i Uroš počinju istovremeno da sviraju 2010. godine gitaru, tada kao drugari iz osnovne škole. Tokom godina rade na različitim projektima, ali usled fluktuacije ostalih članova benda sa kojima su svirali na tim projektima, nijedan od njih ne opstaje. Ipak, oni nastavljaju da razvijaju sopstveni zajednički zvuk i tokom pomenutog jam-ovanja uočavaju kompatibilnost sa Zlatkom na bubnjevima i Matijom na basu. Pourpur će nastupiti na Kuršumlijskoj Gitarijadi!

Gepostet von Kursumlijska Gitarijada am Samstag, 14. Juli 2018

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here