Kuršumlijska gitarijada prestavlja bend “Ledene oči”

0

Krajem 2014. godine, u Zrenjaninu, počeo je da se formira novi rock’n’roll sastav. U to vreme se ta ekipa muzičara još nije mogla nazvati bendom, već je predstavljala jedan vid projekta, bez konkretnih planova u budućnosti. U Zrenjaninu se pojavljuje pevač iz Kikinde, Vladimir Volkov,koji započinje saradnju sa lokalnim bendom “Vatrena Kiša”. Zbog nedostatka članova u istom bendu, ubrzo je prazno mesto popunio basista, Gabrijel Madaras.Posle izvesnog vremena, druženja i koncerata, Vladimir i Gabrijel započinju solo projekat,u saradnji sa kompozitorom i tekstopiscem, Đulom Madarasom.    Početkom proleća 2014.godine, snimaju prve promo snimke za pesmu “Kraljica”, zatim “Zauvek ćeš mene ljubiti”, “Godine prolaze”, “Baj, baj, bejbi”, “Vatra”, “Mnogo ti hvala”. Pesme su ostavljene da miruju kratko vreme,kako bi ih bez žurbe doveli do njihove sadašnje forme,zvuka i miksa.Oktobra,te iste godine, trojka počinje ponovo sa radom. Numere se dovode do poslednje faze,I ostao je još samo miks. Ubrzo , zvuk je prilagodjen svakom slušaocu. Na miksu je radio tribute bend “Iron Maiden” iz Mađarske. Projekat na kop su radili postaje bend i dobija svoje doživotno ime “Ledene oči”. Bend je dobio ime po njihovoj drugoj pesmi “Zauvek ćeš mene ljubiti”, u kojoj se pominju “Ledene oči”.

Odlučni na sledeći korak,započinju snimanje prvog spota za numeru “Kraljica” i predstavljaju se javno, kao bend. Zbog velikog interesovanja i prihvatanja benda od strane slušalaca, upotpunjuje se ekipa.  Ledenjacima se pridružuju novi članovi, gitaristkinja, Sanela Đember i bubnjar, Halai Norbi. Bend počinje zajedno da diše i sa prvim nastupom predstavljaju se na “Bunt rock masters” takmičenju, gde su stigli do polufinala. Na istom, prvi put, pored “Kraljice”, izvode i njihovu drugu numeru “Zauvek ćeš mene ljubiti”. Februara 2015.godine, promovišu svoju drugu numeru “Zauvek ćeš mene ljubiti” za koju snimaju spot u saradnji sa “Audiolab” studiom. Numera je takodje dobro prihvaćena od strane publike i bend počinje da se pojavljuje u mnogim internet recenzijama, kao što su: “Mjuz news”, “Helly cherry”, “Terapija net”,”Civilon”, “Remikspress“  i drugi. Takodje, “Ledene oči” su pominjane i u kikindskim novinama, a njihove pesme bile su emitovane na “Radio Kikinda” i “Zenica”, gde su bili gosti emisije.

Nakon kratkog perioda objavili su još četiri pesme “Vatra”, “Bitka za snove”, “Godine prolaze” I “Baj,baj,bejbi” . Zbog velikog interesovanja, bend počinje sa svirkama . Kako bi upotpunili repertoar, sviraju i obrade domaćeg ex-yu roka. Uz nekoliko nastupa,  “Ledenjaci” se vraćaju u studio, gde nastaje duet pesma “Menjamo svet” , koju su Vladimir i Sanela otpevali zajedno. U 2015.godini, bend je imao više manjih koncerata i tri veća. Jedan od većih bio je na motosusretu “Road Flyers” u Mužlji, gde su snimili dva spota za pesmu “Bez nje” i “Baj, baj, bejbi” ,u saradnji sa “AudioLab” studiom. Na tom koncertu bili su predgrupa Galetu (Kerber) i Najdi (Smak). Prisustvovalo je preko 2000 građana iz cele Srbije. U spotovima, kao što su “Bez nje” i “Baj, ,baj,bejbi”, mogu se videti neki delovi sa koncerta koji je bio održan na motosusretu, motokluba “Mužlja”. Takodje je usledio i jedan manji koncert, na proslavi 125 godina Mužlje. Decembra 2015 godine, iz privatnih razloga,  Sanela Đember odlučuje da napusti bend, gde na njeno mesto dolazi gitarista, ĐordjePilipović, iz BanatskogKarađorđeva.

201. godine izdaju debitantni album “Bitka za snove” u izdanju “One Records-a” iz Beograda, na kom se nalazi 11 numera.Promocija albuma se sprovodi po lokalnim kikindskim i zrenjaninskim novinama, gostovanjima u emisiji televizije“Santos” , pančevačke, novosadske televizije, kao I preko talasa radija 202, iz Beograda I RTV-a, novosadske radio stanice. Otvaranjem motosezone, nastupaju na preko 15 motoskupova, širom cele Srbije, po lokalnim klubovima, na festivalu “Rock village”, u Bantaskom Sokolcu i na “Hills up” festivalu, na Zlatiboru. Uporedo sa nastupima, spremaju materijal za drugi album, a prva pesma, koja će se naći na drugom albumu, pod nazivom “Sanjaj”, izašla je februara meseca 2017. godine, za koju je urađen spot I za čiju produkciju je, kao I do sada, zaslužan studio “Audio lab”.

Iz privatnih razloga, marta meseca, iz benda izlazi bubnjar, Halai Norbi, a njega zamenjuje Stevan Drinić, iz Srpske Crnje. Bend nastavlja sa radom i svirkama, forsirajući autorski rad i traži autentičan i prepoznatljiv zvuk.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime