Kuršumlijske banje ostvarile više od 200 000 noćenja

2

Prema podacima Turističke organizacije Opštine Kuršumlija, Prolom i Lukovska Banja ostvarile su više od 200 000 noćenja u 2015. godini i povećanje broja turista od 10 posto, od čega je u ovoj godini bilo 20 posto više stranih turista.

– Zahvaljujući unapređenju turističke ponude, odnosno raznovrsnijoj i bogatijoj ponudi, Prolom i Lukovska Banja su u ovoj godinu povećale ukupan broj noćenja za oko 10 posto. Povećan je i broj stranih turista koji su posetili naše banje i lokalitet Đavolju varoš. Treba još istaći da je povećan broj noćenja ostvaren i zahvaljujući akciji „letujmo u Srbiji“ koju je promovisala Turistička organizacija Srbije uz finansijsku podršku Vlade Srbije pa su naše banje po broju iskorišćenih vaučera među prvima u Srbiji, kaže Ivan Kovačević, direktor Turističke organizacije kuršumlijske opštine.

Kovačević ističe da je u Prolom Banji ostvareno 87 000 noćenja, a u Lukovskoj Banji 84 000 noćenja u tamošnjim hotelima, dok je u privatnom smeštaju u ove dve banje ostvareno oko 30 000 noćenja.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime