Kuršumlijske učenice novac za ekskurziju prikupljaju stvarajući unikatne proizvode

0

Pet učenica Ekonomske škole u Kuršumliji okupljenih u učeničku zadrugu „Effingo“ odlučile su da naprave ekološke proizvode od papira i kesa koje će prodati i tako prikupiti novac za ekskurziju. One će učestvovati i na regionalnom takmičenju učeničkih zadruga u sredu u Nišu.

– Odlučile smo da pravimo i prodajemo proizvode od papira i recikliranih kesa. Kao i što možete videti, pravimo unikatne torbe i korpice koje ćemo prodati i tako prikupljeni novac utrošiti za ekskurziju. Takođe, verujemo da ćemo se na takmičenju u sredu u Nišu plasirati među prvih pet, kaže Aleksandra Sabo (17), učenica Ekonomske škole u Kuršumliji koja je na čelu ove učeničke zadruge.

Pored Aleksandre, tim ovih vrednih učenica čine i Jovana Jovanović (17), Jovana Simić (18), Marija Milosavljević (17) i Jovana Gizdavić (17).

One ističu da torbe prave torbe od papira, a ukrasne korpice od recikliranih kesa nakon čega ih oslikavaju tzv ekupaž tehnikom.

One su učenice treće godine Ekonomske škole u Kuršumliji i predstavljaće školu na regionalnom takmičenju učenićkih zadruga koje će se u sredu, 11. marta održati u Nišu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime