Kuršumlijski ambasadori kulture

0

Na 19. Susretima gimnazijskih pozorišta Srbije u Kragujevcu, sudeći po odjecima iz publike i na okruglom stolu, na najbolji mogući način su debitovali kuršumlijski glumci sa predstavom “Suze i biseri”.

Festival se završava 26.aprila, kada će biti poznati dobitnici nagrada, ali mladi glumci smatraju da su oni već nagrađeni: ovacijama u prepunoj sali Teatra “Joakim Vujić”, veoma pozitivnim kritikama na razgovorima posle tri predstave, osim kuršumlijske, toga dana su igrali Prokupčanio i Gučani, kao i celodnevnim druženjem sa vršnjacima iz Kragujevca.

-Ovo nam je prvi nastup na Susretima koji se u Kragujevcu održavaju već devetnaest godina i možemo da odamo veliko priznanje za gostoprimstvo i celokupnu organizaciju Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i njihovim parlamentarcima koji su bili sa nama od prvog do poslednjeg momenta našeg boravka u ovom prelepom gradu.Predstavu smo odigrali svim srcem, a prijateljstva koja smo stekli, pamtićemo zauvek, ističe Tamara Dragićević, jedna od članica brojne glumačke ekipe Neformalne grupe “Pera Detlić”

Još se utisci sa gostovanja nisu slegli, a ova družina već kreće na mini turneju po Makedoniji.

-Siguran sam da će naši nastupi u ovim prijateljskim makedonskim gradovima biti najlepša promocija Kuršumlije,a da će to biti povod za saradnju i na mnogim drugim poljima. Kultura je uvek tu da odškrine vrata odnosa dveju sredina,naroda i država, a na svima drugima je da ta vrata širom otvore, rekao je Petar Dikić iz Kancelarije za mlade.

Naime, predstava “Suze i biseri” biće prikazana, najpre gledaocima iz Krive Palanke, a zatim i mesta Sveti Nikole.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime