Kuršumlijski centar nastavlja da dominira u Nemačkoj

0

Jedini kuršumlijski košarkaš koji profesionalno igra košarku u Evropi, visoki centar Ljubiša Marković (24) obnovio je ugovor sa „Tigrovima“ iz Ašresberna u Nemačkoj i nastaviće dominaciju pod koševima i u narednoj sezoni u nemačkoj drugoj ligi u kojoj je bio jedan od najboljih košarkaša.

– U zadnje dve godine su u klubu bili veoma zadovoljni igrama koje sam pokazivao i izrazili želju za nastavak saradnje, čak i pre nego sto se predhodna sezona završila, tako da smo to i uradili sklopivši novi ugovor. Meni je veoma drago da ostajem u istoj sredini i nemam potrebu za novim navikavanje. Veoma mi je drago da smo postigli dogovor za novu saradnju i što ću nastupati za klub treću sezonu za redom. Pored toga mi je veoma drago što ostajem u gradu u kome sam stekao dosta prijatelja i u kome uživam veliku podršku navijača, kazao je Marković u izjavi za Top Novosti nakon potpisivanja novog ugovora.

Kuršumlijski košarkaš već nekoliko godine igra u nemačkoj drugoj ligi gde sa svojih 212 centimetara visine je dominatan na centarskoj poziciji. To govori i statistika po kojoj je Ljubiša u protekloj sezoni beležio u proseku po 12 koševa i 10 skokova uz po jednu blokadu po meču.

Marković ističe da posebnu zahvalnost duguje rukovodstvu Sportsko – poslovnog centa u Kuršumliji koji su mu izašli u susret da trenira u sportskoj hali u Kuršumlijii i održi formu pred predstojeću sezonu u Nemačkoj u kojoj planira da nastavi da dominira na centarskoj poziciji.

Inače, Marković je bar za sada jedini košarkaš iz Kuršumlije koji profesionalno igra u nekom evropskom klubu i to sa velikim uspehom.

Pročitajte i kako je Ljubiša Marković u poslednjoj sekundi doneo kup svojoj ekipi u prethodnoj sezoni: Kuršumlijski košarkaš osvojio kup Nemačke

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime