Kuršumlijski košarkaš osvojio kup Nemačke

0

Visoki kuršumlijski centar Ljubiša Marković (24) osvojio je regionalni kup Nemačke postigavši koš u poslednjoj sekundi za svoju ekipu „Tigrova“ iz Ašresberna čime je potvrdio dominaciju na mestu centra u nemačkoj drugoj ligi.

– U poslednjoj sekundi meča koji smo gubili sa pola koša razlike dobio sam loptu pod košem i uz zvuk sirene sam postigao pogodak kojim je moj tim pobedio i osvojio reginalni kup. Nije to ništa specijalno, samo sam se našao u pravom trenutku na pravom mestu i postigao pobedonosni koš iskoristivši svoju visinu, kaže skromno Ljubiša.

Inače, Marković već nekoliko godine igra u nemačkoj drugoj ligi gde sa svojih 212 centimetara visine je dominatnan na centarskoj poziciji. To govori i statistika po kojoj je Ljubiša u protekloj sezoni beležio u proseku po 12 koševa i 10 skokova uz po jednu blokadu po meču.

– Moj tim koji dolazi iz malog mesta. Ove godine osvojili smo treće mesto u nemačkoj drugoj ligi sever. To je i najbolji plasman tima u istoriji. U rukovodstvu kluba su zadovoljni mojim učinkom, a ja sam prezadovoljan kako odigranom sezonom, tako i uslovima rada i života u ovom nemačkom gradu, sumira svoje utiske Ljubiša nakon odigrane sezone.

Marković je i jedini košarkaš iz Kuršumlije koji profesionalno igra u nekom evropskom klubu.

U video snimku koji je pred vama možete pogledati i najatraktivnije poteze ovog kuršumlijskog košarkaša:

Marković je još sa 16 godina otišao u Sloveniju gde je prošao i sve mlađe selekcije u ovoj zemlji, a sa 20 se otisnuo u Nemačku gde uspešno igra već četiri sezone.

Trenutno je u svom rodnom gradu gde se odmara nakon naporne sezone i ističe da se uvek rado vraća u svoj grad.

Karijeru će kaže nastaviti u Nemačkoj u kojoj za njegovo košarkaško umeće vlada velika zainterosavanost nemačkih klubova kojima nedostaje ovako visoki i dominatni centar.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime