Kuršumlijski Romi velikog srca

1

Četvorica Roma iz Kuršumlije, Dragoslav Režepović, Dragan Ivić, Đurđe Režepović, Lazar Radosavljević i Miroslav Ristić, do sada su pomogli 50 najugroženijih porodica donirajući im namirnice i potrebne lekove.

– Najpre smo nešto malo novca prikupili tako što je svako od nas odvojio koliko je mogao. Od tog novca smo kupovali najbitnije životne namirnice i počeli da delimo najpre ugroženim romskim porodica, a kasnije, kada smo obezbedili i brojne donatore i svima drugima koji su nam se javili da im nešto nedostaje, kaže Dragoslav Redžepović.

On ističe da su najveći deo ove humanitarne akcije oraganizovali preko društvenih mreža, preko kojih su animirali brojne donator kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

Ističu da su pomogli Romima u naselju Barlovo koji su i najugroženiji, ukupno 32 porodice, o čemu možete pogledati i video snimak OVDE

Takođe su pomogli i dvadesetak porodica kako u romskom naselju, tako i svima drugima koji su im se javili da im je pomoć potrebna.

Kažu da će i dalje prikupljati novac za kupovinu najpotrebnijih namirnica i deliti svima kojima je ovakva pomoć najneophodnija.

 

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime