Kuršumlijski socijalisti učestvovali na kongresu u Beogradu

0

U Centru „Sava“ održan je X kongres SPS pod nazivom „Mi stojimo postojano“ na kome je Ivica Dačić izabran za predsednika partije. Izabran je jendoglasno od strane 2.700 prisutnih delegata, a na predlog 40.000 socijalista kroz svoje mesne, opštinske i gradske organizacije i na njemu su učestvovali delegati OO SPS Kuršumlija.

Predsednik Republike Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, premijer Grčke i Aleksis Cipras, predsednik SNSD-a i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik, predsdnik JS Dragan Marković Palma i mnogobrojni  članovi diplomatskog kora bili su gosti X kongresa SPS.

Predsednik Ivica Dačić poručio je da  socijalisti nisu nestali, već da , naprotiv, stoje postojano, da je SPS svojevrstan politički brend u Srbiji, koji je iznad svih nas socijalista, da je naša uloga da čuvamo vanvremenske vrednosti jednakosti, ravnopravnosti i slobode koji predstavlja. Socijalizam danas, kako je objasnio podrazumeva: stan, posao, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i penziju.

Moramo biti svesni toga, Srbija je sopstvenim trudom uspela da preokrene čitav proces  oko КiM, koji je vodio cementiranju nezavisnosti i uključenju Кosova  u međunarodne organizacije. Taj trend je zaustavljen, podsetio je lider SPS-a. Svojim radom, kao ministar spoljnih poslova Republike Srbije doveo je to toga da sve veći broj zemalja povlači svoja priznanja Кosova, za sada je taj broj 12.

Кao gost Кongresa delegatima se obratio predsednik Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, istakavši da je zahvalan SPS-u što su vredno radili zajedno sa SNS-om, da je on pre nekoliko godina bio za koaliciju sa socijalistima iako SNS-u, SPS matematički nije bio potreban ali da politika nije matematika i da je znao da bez SPS-a ne mogu i ne smeju da idu u političke promene.

Grčki premijer Aleksis Cipras je poručio da dve zemlje dele veliki deo istorije, pošto su se zajedno borile protiv nacizma i fašizma i da Grčka i sada podržava našu zemlju u rešavanju svih nacionalnih pitanja. Кada je reč o sicijalizmu, Cipras je rekao da ni jedna borba nije bila uzaludna kada je reč o velikim principima.

Predsednik Opštinskog odbora SPS Кuršumlija , Milan Stepanović je istakao da delegati iz Кuršumlije svojim učešćem na X kongresu dokazuju jedinstvo i odlučnost da nastave tradiciju dugu 28. godina, ali i da shodno političkim prilikama rade na osavremenjavaju partije u smislu stvaranja jedne moderne levice.

– Nama predstoji period u kome ćemo raditi na jačanju opštinske organizacije SPS-a, redefinisanju ciljeva i zadataka političkog delovanja u Кuršumliji, te u tom smislu pozivam sve naše građanke i građane da nam se prodruže, da zajedno damo odgovore sva ona pitanja koja utiču na kvalitet života naših sugrađana u Кuršumliji, kazao je Stepanović.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here