Kuršumlijski sto za budale

  7

  Kuršumlija je verovatno jedinstvena po tome što se u centru grada, u jednom od centralnih kafića nalazi tzv “sto za budale”, kako ovaj sto prozvao Goran Aki Gajić, ovdašnji šeret. On ističe da se radi o najpopularnijem stolu u centru Kuršumlije kroz koji dnevno prodefiluje i do dvadesetak gostiju.

  – Ja ovaj sto koji se nalazi na udarnom mestu, u samom centru Kuršumlije zovem “sto za budale”. Smešten je u ovdašnjem kafiću tokom letnjih dana i jedinstven je po tome što se oko njega ne vode nikakvi pametni razgovori, čak šta više, takvi razgovori su zabranjeni, objašnjava u najkraćim crtama Gajić odakle naziv “sto za budale”.

  Kaže da se za ovim stolom vode isključivo neobavezni razgovori, prepričavaju razne dogodovštine, ali se saznaju i najnoviji čaršijski abrovi.

  Od 12 do 14, 14 i 30 h, svrati desetak, do čak dvadeset gostiju koji razmenjuju “neobična iskustva”, a najčešće prepričavaju tračeve i doskočice.

  Gajić ističe da sprema i dve knjige koje planira da izda na jesen, kada je i sajam knjiga. Jednu biografsku i drugu u kojoj će sažeti sva “iskustva” koja ima za ovim jedinstvenim stolom neobičnog naziva – “sto za budale”.

  7 KOMENTARA

  1. Iznajmice nekog da mu napise, pa to je sada javna tajna. Mislite da stvarno svi ovi silni glumci, glumice, vditeljke pisu, alo za to treba dara, mozga, kreativnosti..

  Napiši komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here