Kuršumliju očekuju velike investicije i nova zapošljavanja

1

U novogodišnjem intervjuu za Top Novosti, predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je najavio velike investicije u putnu i komunalnu infrastrukturu vrednu nekoliko stotina miliona dinara, kao i nova zapošljavanja pre svega u pogonima Namenske industrije u Pljakovu i u Kuršumlijsku Banju.

– Godina iza nas je bila teška pre svega zbog pandemije korona virusom, ali smo uspeli da se nekako izborimo i sa ovom pošasti. U protekloj godini smo uspešno završili vodovodnu i kanalizacionu mrežu za novootvorenu fabriku u Pljakovu u vrednosti od 100 miliona dinara. Završena je izgradnja dečijeg vrtića “Čarolija” u vrednosti od 38 miliona dinara. Takođe smo završili i Gradski trg za šta je utrošeno 30 miliona dinara. Investirali smo značajna sredstva i u putnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Kuršumliji, kazao je Vidić.

On je za ovu, 2021. godinu najavio niz značajnih infrastrukturnih projekata među kojima je izdvojio završetak ulica Karađorđeve i Topličke, izgradnju vodovoda i kanalizacije u Markoviću, Tijovcu i Prolom Banji za šta je budžetom izdvojeno 173 miliona dinara. Takođe će zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Evropskom unijom biti izvršena potpuna rekonstrukcija gradskog bioskopa čija je vrednost 44 miliona dinara.

Predsednik Vidić je najavio i nova zapošljavanja u 2021. godini nakon izgradnje novih hala u Pljakovu u okviru fabrike Namenske industrije i nakon što Kuršumlijska Banja bude stavljena u funkciju u drugoj polovini ove godine.

– Očekujemo da će nekoliko desetina radnika naći posao u fabrici u Pljakovu nakon što budu izgrađene nove hale, u kojima posao pored sada 80 radnika treba da nađe njih više od 200. U ovoj godini očekujemo da se završi izgradnja turističkog kompleksa u Kuršumlijskoj Banji za šta će biti uloženo između 12 i 15 miliona evra. U Kuršumlijskoj Banji posao će naći novih 100 radnika, kazao je predsednik Opštine Kuršumlija.

On je ovom prilikom poželeo svim građanima srećne novogodišnje i božićne praznike sa nadom da će ova godina biti bolja i prosperitetnija.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime