Legendarna Seka Sablić u Kruševcu

0

U Kruševačkom pozorištu danas u 20 sati gostuje Jelisaveta Seka Sablić sa predstavom ,,Gospodja Roza,, po istoimenom romanu dvostrukog dobitnika Gonkurove nagrade, Romena Garija. Na blagajni Kruševačkog pozorišta do 13 sati gotovo su sve karte rasprodate.

Režiju i adaptaciju potpisuje Stefan Sablić, a naslovnu ulogu nosi legendarna Seka Sablić. U centru drame ,, Gospodja Roza,, je dečak Momo, štićenik gospodje Roze, Jevrejke poljskog porekla i posleratne prostitutke, koja je po završetku uliočne karijere, na sebe preuzela obavezu da odgaja decu svojih uličnih nekadašnjih sapatnica. Ali, dramski sukob nije samo u radnji, već u samom dečaku koji pokušava da otkrije svoj identitet i nadjke mesto na margini ferancuskog društva u kome je odrastao.

Neprimećujući da radi nešto posebno, Roza završava svoj život, sa srcem ispunjenim ljubavlju za decu koju je podigla, a posebno za malog muslimana Momu u koga upire svoj poslednji pogled i snagu želeći da on postane dobar i častan čovek.

Ova predstava igrana je na više scena u Srbiji i Hrvatskoj. To je priča o lepoti emocija na koju je savremeni čovek zaboravio. Drama, tragedija koja se prevazilazi toplinom ljudskih odnosa, rekao je o predstavi njen režiser, Stefan Sablić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime